משרד האנרגיה פרסם את שמות הזוכים בקול קורא "חלוץ והדגמה" משנת 2021. מטרת הקול הקורא הייתה לתמוך בקידום מיזמים טכנולוגיים חדשניים בתחום האנרגיה שהבשילו לשלב שבו נדרשת הדגמת יכולתם (פיילוט) בתנאי המשק הישראלי. המשרד בחר לתמוך ב-19 פרויקטים בסכום כולל של כ-23.3 מיליון ₪, מתוכם 12 מיליון ₪ יושקעו בפרויקטים בתחום המימן לתחבורה.
בין החברות הזוכות: סוללות בתלת מימד (תקבל תמיכה של כ-2.6 מיליון ₪), זהר מערכות (כ-830 אלף ₪) ואלמור אנרגיות מתחדשות (כ-400 אלף ₪).
רשימת המיזמים הזוכים ותיאורם מצורפת בתחתית הידיעה.
כתבות רלוונטיות:
במסגרת קול קורא זה, משרד האנרגיה החליט להשקיע כ-12 מיליון ₪ בפרויקטי חלוץ של מימן לתחבורה, מעל מחצית מהתקציב הכולל של הקול הקורא העומד על כ-23.3 מיליון ₪.
במסגרת התמיכה במימן לתחבורה, משרד האנרגיה יתמוך בין היתר ברכישה של 6 משאיות, 3 אוטובוסים, שתי מלגזות ומערכת ניידת לתדלוק רכבים במימן – זאת כדי לקדם את תחבורת המימן בישראל ואת הרגולציה הנדרשת עבורה, ובהמשך ישיר לתמיכת המשרד בעבר בהקמת תחנת תדלוק ראשונה בישראל במימן.
פרויקטים נוספים שנבחרו לקבל תמיכה במסגרת קול קורא זה הם בייצור אנרגיה בדו-שימוש בקרקע, בפיתוח סוללות, ברשת חכמה ובמערכות מיקרו גריד.
פרויקטים נוספים שזכו לקבל תמיכה:
משרד האנרגיה, שפרסם את הקול הקורא בשיתוף חלקי עם חברת החשמל, מציע תמיכה בשיעור של 50% מתקציב הפרויקט. בתחומי תחליפי הדלקים לתחבורה כגון מימן גובה התמיכה המקסימלי יגיע עד 3 מיליון ₪. בתחומי החשמל ובשאר תחומי האנרגיה, המימון יהיה עד 1.5 מיליון ₪.
שרת האנרגיה, קארין אלהרר: "חדשנות היא המפתח לעמידה ביעדים השאפתניים שהצבנו לעצמנו, יחד עם המדינות המתקדמות בעולם, לאיפוס פליטות פחמן. הדרך ליצירת משק אנרגיה אמין וירוק עוד לא ידועה, אך אני סמוכה ובטוחה שהדרך ליצירתו טמונה במידה רבה ביזמים הישראלים שיובילו, כמו בתחומים אחרים, את המאמץ העולמי לחדשנות אנרגטית".
---
מסמכים רלוונטיים: