מימון 100% לפרויקטים של התייעלות אנרגטית במשרדי ממשלה
תקציב של 100 מלש"ח לשנים 2022-2024 נועד לפרויקטים של אנרגיה מתחדשת, אגירה, עמדות טעינה, מערכות מניה וצמצום צריכת האנרגיה כדי לעמוד ביעדי צמצום צריכת אנרגיה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 15/6/2022

משרד האנרגיה מודיע כי יקצה 100 מיליון ₪ למשרדי הממשלה ויחידות סמך, לביצוע פרויקטים של אנרגיה מתחדשת, אגירת אנרגיה, עמדות טעינה, מערכות מניה וצמצום צריכת האנרגיה, בשנים 2022-2024. משרדי הממשלה לא נדרשים להשתתף במימון מהתקציב העצמאי שלהם.

התמיכה מגיעה על מנת לעמוד ביעדים שנקבעו בהחלטת הממשלה מספר 254 מ- 08.2021, לפיהם נדרש כל משרד ממשלתי ל:

  • ממוצע צריכת אנרגיה מרבי של 140 קוט"ש למ"ר בשנת 2025
  • ממוצע צריכת אנרגיה מרבי של 120 קוט"ש למ"ר בשנת 2030

בנוסף, יוקם צוות בינמשרדי שייקבע בסיום כל שנה את צריכת האנרגיה של כלל משרדי הממשלה ויחידות הסמך ויסייע בהליך ההתייעלות, הייצור והחיסכון באנרגיה.

נוהל הגשת בקשה לתקציב, ורשימת גופי הסמך הזכאים, מופיע בתחתית הכתבה.


כתבות רלוונטיות:

  1. בתי הדין הרבניים – היעילים ביותר בצריכת חשמל, 04.09.2017
  2. מענקים בתחום האנרגיה: עד מיליון דולר לפרויקט, 06.06.2022
  3. איפוס אנרגיה ברשויות מקומיות, וחובת הכנת תשתיות למתקן סולארי, 08.05.2022
  4. חוק האקלים אושר בוועדת השרים. תהליך החקיקה ממשיך, 09.05.2022
  5. למידע נוסף על שינוי אקלים

המקצה הראשון לשנת 2022

צוות בהובלת משרד האנרגיה ומשרד האוצר, ובהשתתפות משרד רה"מ והמשרד להגנת הסביבה, הודיע השבוע על פרסום המקצה הראשון מתוכנית בתקציב כולל של כ-100 מיליון ₪ למימון פרויקטים של התייעלות אנרגטית במשרדי הממשלה ויחידות סמך בשנים 2022-2024. המקצה הנוכחי מיועד לשנת התקציב 2022, מקצים נוספים יפורסמו בהמשך לשנים 2023 ו- 2024.

סוגי הפרויקטים: שדרוג מערכות תאורה, החלפת יחידת קירור מרכזיות ישנות בחדשות ויעילות, החלפת מזגנים מפוצלים במערכות חדשות ויעילות, התקנת מערכות ניהול אנרגיה, מערכות תרמו-סולאריות ומשאבות חום ועוד. כמו כן, ניתן יהיה לתמוך בפרויקטים של התקנת מתקנים פוטו וולטאים ומערכות אגירה.

אופן בחירת הפרויקטים שיזכו לתקציב: יועדפו פרויקטים עם יחס מיטבי בין התמיכה המבוקשת, לסך החיסכון הצפוי מהפרויקט. לצורך העניין, הכנסות מייצור או אגירת אנרגיה יחשבו גם הם כחיסכון. בהתאם לכך, מבקש התמיכה יכול להשתתף במימון הפרויקט, אך אין חובה כזו.

המועד האחרון להגשת הצעות לשנת התקציב 2022 הינו 31.07.2022 בשעה 14:00.

צוות בינמשרדי שילווה את משרדי הממשלה בהתייעלות האנרגטית

בנוסף, הוחלט להקים צוות בראשות נציג משרד האנרגיה ובהשתתפות חטיבת הנכסים באגף החשב הכללי, אגף תקציבים במשרד האוצר, אגף ממשל וחברה במשרד ראש הממשלה ואגף בנייה ירוקה במשרד להגנת הסביבה, אשר יקבע בסיום כל שנה את צריכת האנרגיה של כלל משרדי הממשלה ויחידות הסמך, ויסייע למשרדי הממשלה בהליך של התייעלות, ייצור, וחסכון באנרגיה.

התייחסויות

שרת האנרגיה, קארין אלהרר: "מסלול זה של מתן תקצוב , יוביל להגברת ייצור אנרגיה מתחדשת וצמצום צריכת האנרגיה, ויסייע לעמוד ביעד הלאומי של צמצום צריכת החשמל ולהגיע ליעד של 30% ייצור אנרגיה מתחדשת ב-2030".

שר האוצר, אביגדור ליברמן: "זהו צעד ראשון ביישום החלטת הממשלה שתביא להתייעלות בצריכה האנרגיה במשרדים הממשלתיים, ייצור אנרגיות מתחדשות וחיסכון תקציבי. זה win-win-win. בכדי להתמודד עם האתגרים של משק האנרגיה, אנחנו חייבים לפעול כל הזמן להתייעלות בתחום, אשר תקטין את הביקוש לאנרגיה".

------

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה