לפני מספר ימים פורסמו באופן סופי ברשומות משרד המשפטים תקנות הדירוג האנרגטי ליחידת דיור בישראל, זאת לאחר שאושרו בחודש שעבר על ידי ועדת הכלכלה של הכנסת. התקנות החדשות, שמבוססות על תקן ישראלי 5282, ייכנסו לתוקפן לאחר 90 יום ממועד פרסומן – כלומר בסוף אוקטובר.
כזכור, התקנות אינן מחייבות הצגת דירוג אנרגטי ליחידות דיור, אלא מייצרות סטנדרט אחיד לאופן הצגת הדירוג האנרגטי למי שבוחר להציג דירוג שכזה. הדירוג יוכל לסייע לרוכשים להשוות בין הדירוג האנרגטי של הדירות ולעודד יזמים לתכנן ולבנות דירות בעלות ביצועים אנרגטיים שמביאים לחיסכון בצריכת החשמל וחשבון החשמל.
כתבות רלוונטיות:
הדירוג האנרגטי הוא וולונטרי, אך מי שיבחר להציג אותו יהיה חייב לעשות זאת בהתאם לדירוג האחיד שאושר בתקנות, שמבוסס על בדיקת מעבדה מוסמכת שתעלה כ־500 ₪ לדירה וכן לקבל ייעוץ שיעלה גם הוא כ־500 ₪ לדירה. לפי משרד האנרגיה מדובר בשוק תחרותי בו פועלות כבר היום 5 מעבדות שונות.
חשוב להדגיש כי הדירוג האנרגטי מתבסס על נתוני תכנון בלבד ובדיקת מעבדה ואינו מתייחס לדירוג אנרגיה בפועל של מבנה מגורים לאחר בנייתו.
על מנת לוודא שבעקבות התקנות לא יעלו מחירי הדירות, נקבע כי משרד האנרגיה ידווח לוועדה על יישומן של התקנות במספר פעימות: הדיווח הראשון יימסר לוועדת הכלכלה שנתיים לאחר יישום התקנות, ולאחר מכן יימסרו שלושה דיווחים נוספים אחת לשנה.
--------
מסמכים רלוונטיים: