אושרו תקנות הדירוג האנרגטי לדירות מגורים
התקנות לא מחייבות הצגת דירוג אנרגטי, אלא מייצרות סטנדרט אחיד לאופן הצגת הדירוג, למי שעושה בו שימוש. הדירוג יאפשר לרוכשים להשוות דירוג אנרגטי של דירות שונות. עלות הכנת הדירוג מוערכת בכ 1,000 ₪ לדירה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 25/6/2020

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה שלשום (ג') את תקנות הדירוג האנרגטי ליחידות דיור בישראל. התקנות החדשות, שמבוססות על תקן ישראלי 5282, לא מחייבות הצגת דירוג אנרגטי ליחידות דיור, אלא מייצרות סטנדרט אחיד לאופן הצגת הדירוג האנרגטי למי שרוצה להציג דירוג שכזה.

הדירוג יוכל לסייע לרוכשים להשוות בין הדירוג האנרגטי של הדירות ולעודד יזמים לתכנן ולבנות דירות בעלות ביצועים אנרגטיים שמביאים לחיסכון בצריכת החשמל וחשבון החשמל.

תווית הדירוג האנרגטי ליחידת דיור


כתבות רלוונטיות:

  1. חדש: דירוג אנרגטי לדירות מגורים. כמו מכשירי חשמל,  22/6/2020
  2. תוכנית ממשלתית לקידום בנייה מאופסת אנרגיה, 10/9/2019
  3. התחייבות או הזדמנות? ישראל אישררה את הסכם פריז, 15/11/2016
  4. מידע נוסף על שינוי אקלים | Infospot

נדרשת בדיקת מעבדה

בדיון, הסבירה נציגת משרד האנרגיה, יאנינה פליישון, כי התקנות נועדו לתת לרוכשי דירות מידע אובייקטיבי להשוואה בין דירות שונות, ובנוסף שהדירוג יתמרץ יזמים לשפר את הביצוע האנרגטי של הנכס.

כאמור הדירוג האנרגטי הוא וולונטרי, אך מי שיבחר להציג אותו יהיה חייב לעשות זאת בהתאם לדירוג האחיד שאושר בתקנות, שמבוסס על בדיקת מעבדה מוסמכת שתעלה כ-500 ₪  לדירה וכן לקבל ייעוץ שיעלה גם הוא כ-500 ₪ לדירה. לפי נציגת משרד האנרגיה מדובר בשוק תחרות בו פועלות כבר היום 5 מעבדות שונות.

חשוב להדגיש כי הדירוג האנרגטי מתבסס על נתוני תכנון בלבד ובדיקת מעבדה ואינו מתייחס לדירוג אנרגיה בפועל של מבנה מגורים לאחר בנייתו.

על מנת לוודא שבעקבות התקנות לא יעלו מחירי הדירות, נקבע כי משרד האנרגיה ידווח לוועדה על יישומן של התקנות במספר פעימות: הדיווח הראשון יימסר לוועדת הכלכלה שנתיים לאחר יישום התקנות, ולאחר מכן יימסרו שלושה דיווחים נוספים אחת לשנה.

אפשרות להגדלת משכנתאות

מנכ"ל איגוד חברות האנרגיה המתחדשת, איתן פרנס, הציע כי בנק ישראל יאפשר לרוכשי דירה ירוקה לקבל תוספת של 5% מעלותה במשכנתה. לדבריו, הדבר נהוג במקומות מסוימים בעולם מתוך הבנה כי מי שקונה דירה ירוקה הם לווים "מסוכנים פחות".

ח"כ קרן ברק שניהלה את הדיון קראה למשרד האנרגיה לפנות לבנק ישראל ולבחון את האפשרות להתיר לרוכשי דירות בדירוג אנרגטי גבוה לקבל משכנתאות גדולות יותר.

----------

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה