סבב שני: טויוטה תעניק מיליון ₪ למיזם סביבתי שיזכה
טויוטה פותחת את השנה השנייה של התחרות שבה היא מעניקה למיזם סביבתי זוכה מענק של מיליון ₪
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 08/8/2023

תחרות "ISRAEL EARTH PRIZE" של יצרנית הרכב TOYOTA ונציגתה בישראל – יוניון מוטורס יוצאת לדרך בפעם השנייה. במסגרת התחרות, טויוטה ישראל מעניקה מיליון ₪ לקידום מיזם סביבתי אחד שייבחר בתחרות. מדובר בסבב השני מבין 5 סבבים צפויים, אחד בכל שנה.

צוות שופטים בלתי תלוי יהיה אמון על בחירת הזוכה. בשנה שעברה זכתה עמותת "ונטעת" עבור מיזם להקמת ריאות ירוקות במאה מוסדות שיקום בישראל.

התחומים הסביבתיים הרלוונטיים כוללים בין היתר זיהום וניטור, ניהול משאבי טבע, התמודדות עם משבר האקלים וכלכלה מעגלית.

אפשר להגיש הצעות עד לתאריך 1.10.2023. קישור לפרטים המלאים בתחתית הכתבה.

סרטון תחרות ISRAEL EARTH PRIZE


כתבות רלוונטיות:

  1. פרס של מיליון ₪ למיזם סביבתי חדשני, 13.9.2022
  2.  6מיליון ₪ ל-5 חברות הזנק לפיילוטים בתחום הסביבה, 3.7.2022
  3. מענק לפיילוטים בחברות ממשלתיות11.11.2019
  4. מענק לפיילוטים של קלינטק בחברות ממשלתיות, 29.3.2022
  5. נושאי המיקוד של השרה להגנת הסביבה, 23.1.2023

רשימת התחומים המלאה שיכולה להתאים לתחרות

המטרה של התחרות PRIZE EARTH ISRAEL היא לעודד יוזמות שמשפיעות לטובה על אתגר סביבתי בישראל באמצעים חדשניים. להלן התחומים הסביבתיים הרלוונטיים לפרס:

  • זיהום וניטור
  • ניהול משאבי טבע (כולל חקלאות, מים, חומרי גלם וכו')
  • ניהול פסולת וכלכלה מעגלית
  • אנרגיה ואקלים
  • חינוך והסברה
  • אחר (השופטים יכריעו לגבי הרלוונטיות)

היוזמה המוגשת צריכה להיות חדשנית, כלומר פתרון שבאמצעות חדשנות (למשל טכנולוגיה, מודל עסקי יצירתי, וכו') ישפיע לטובה על המציאות הסביבתית בישראל או יספק פתרון לאתגרי סביבה. כמו כן, על המיזם להיות פעיל, לפחות בשלב בטא ו/או שהקונספט של הפתרון הוכח ואושר כבר.

מי יכולים לגשת לקול הקורא?

הקול הקורא מיועד ליזמים ויזמיות, ארגונים קטנים (שאינם ממשלתיים), חברות סטארט-אפ, עמותות וארגוני מגזר שלישי, לרבות עסקים חברתיים.

ארגונים ממשלתיים, לרבות עיריות מועצות מקומיות ואזוריות וגופים המנוהלים על ידן אינם זכאים להגיש בקשה במסגרת קול קורא זה. באשר לסטארטאפים, יש תנאים מסוימים שעמידה בהם תאפשר הגשת הצעה, כגון רווח כולל של לא יותר מ-24 מיליון ₪ מרגע הקמת הסטארט אפ.

המועמדים שעלו לגמר בשנה שעברה

במסגרת הסבב הראשון של התחרות, שהתקיים בשנה שעברה, יותר מ-200 ארגונים קהילות וסטארטאפים המקדמים עשיה סביבתית משמעותית הגישו הצעות לתחרות. ועדת שיפוט מקצועית בחנה את ההצעות ובחרה ב-6 מהן לעלות לשלב הגמר.

מלבד עמותת "ונטעת", שבסוף גם זכתה, עלו לגמר הפרויקטים הבאים:

  • שירת העשבים: מדידה ומכירה של הערך הסביבתי שיוצרים חקלאים לחברות שרוצות לאזן את פליטת גזי החממה מפעילותן, ואגב כך לתמוך כלכלית וסביבתית בחקלאים ובשימור הקרקע החקלאית בישראל.

סרטון: פרויקט "שירות העשבים"

  • THEMO: הרחבה וייעול של הניטור הימי כדי לבחון את התחממות הים התיכון, שינויים בהרכב הכימי של המים ותדירות גלים פנימיים המהווים משאבה ביולוגית.

סרטון חברת THEMO

  • מפגש עיר נחל: להפוך את נחל הגעתון בנהרייה ממטרד עירוני לנכס ציבורי.
  • קרבון בלו: טכנולוגיה ללכידה של פחמן דו חמצני מהסביבה שמטרתה מיתון שינויי האקלים, הגנה ושיקום של מערכות אקולוגיות ימיות.

סרטון: חברת carbon blue

  • שביל הים: יצירת שביל אטרקטיבי, חברתי ונגיש, באורך כ-240 ק”מ המתפרס לאורך חופי הים התיכון, התורם לפעילות נופש פנאי וספורט, שומר על ערכי טבע וסביבה, ומייצר קשר בין העם למולדת ולמורשת.

עמותת "ונטעת" זכתה במיליון הראשון

הפרס של התחרות הראשונה, בגובה מיליון שקלים, הוענק לעמותת "ונטעת" עבור "פרויקט המאה" - הקמת 100 גינות טיפוליות ב-100 מוסדות שיקום בישראל, המטפלים בקשישים, ניצולי שואה, נפגעים ונפגעות תקיפה מינית, הלומי קרב, אנשים עם מוגבלויות, נוער בסיכון, מתמודדי נפש ואחרים.

סרטון: עמותת "ונטעת"

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה