רשות החדשנות מציעה תמיכה בפרויקטים ופיילוטים שיבוצעו באתרי חברות ממשלתיות או בהסתמך על היכולות, המידע והנתונים של חברות אלה, זאת במטרה לתת מענה לצרכי החברות בתחומים שונים, ביניהם תחומי הסביבה והאנרגיה.
בין החברות הממשלתיות שלוקחות חלק בקול הקורא הנוכחי ולהן צרכים בתחום הסביבה נמצאות החברה לשירותי איכות הסביבה, רכבת ישראל, נמל אשדוד, נת"ע, נגה, מקורות ועוד.
סכום התמיכה ינוע בין 20-50% מעלות הפרויקט ועד 60% במקרה של פרויקטים מיוחדים.
ניתן להגיש בקשות עד לתאריך 17/05/2022 בשעה 12:00 בצהריים. קישור לפרטים בתחתית הכתבה.
כתבות רלוונטיות:
במסגרת הקול הקורא הנוכחי יש 24 חברות ממשלתיות שאפשר להגיש פרויקט אשר מיועד להתבצע בשטחן או להסתמך על נתונים, מידע ויכולות שלהן. בין החברות הללו נמצאות: חברת החשמל, רכבת ישראל, נת"ע, נמלי חיפה ואשדוד, החברה לשירותי איכות סביבה, חברת נגה ועוד.
לכל אחת מהחברות האלה יש רשימת תחומים שונה, של נושאים שהיא מעוניינת לקדם ושאפשר להגיש במסגרתם הצעות לפרויקטים, חלקם בתחום הסביבה והאנרגיה. על המוצרים המוגשים להיות יחסית בשלים להרצה ולא להידרש למחקר ופיתוח רבים לפני הרצתם.
במסגרת הקול הקורא הנוכחי תינתן תמיכה כספית בשיעור של 50%-20% לפרויקט. תמיכה בשיעור חריג של 60% מהוצאות המו"פ המאושרות תינתן לתוכנית בעלות פוטנציאל לייעול יוצא דופן של פעילותה הכלכלית של החברה הממשלתית.
בין היתר, תנאי הסף להגשת בקשה כוללים התחייבות לביצוע הפרויקט באתר החברה הממשלתית או בהסתמך על ידע ונתונים שלה. כמו כן, הפרויקט צריך לתת מענה לצרכים הנגזרים מפעילותה של החברה הממשלתית, והיא גם תלווה אותו בתקופת ההרצה.
לקול הקורא יכולות לגשת חברות ישראליות לא ממשלתיות.
שווה להזכיר כי הקול הקורא לתמיכה בפרויקטים בחברות הממשלתיות אינו היחידי בתחום הקלינטק והגנת הסביבה. לפני מספר חודשים דיווחנו כי רשות החדשנות פרסמה סבב שביעי של קול קורא לתמיכה במו"פ ופיילוטים בתחום הקלינטק והגנת הסביבה. ב-6 הסבבים הראשונים הוגשו סה"כ 113 בקשות, מתוכן אושרו 38 ונתמכו בסכום כולל של 42.7 מיליון ₪.
אחת הדוגמאות לפיילוט שזכה לתמיכה של רשות החדשנות בעבר היא של חברת קלין פלייר בע"מ. החברה זכתה במענק לביצוע פיילוט בחברת בז"ן במפרץ חיפה, במסגרתו מנוטר לפיד שריפת גזים עודפים על פי הנחיות חוק אוויר נקי וצרכי היתר הפליטה של מפעיל הלפיד מתוך מטרה לייעל את הבעירה ולצמצם את זיהום האוויר.
פרויקט אחר שזכה למענק היה של חברת אמה סנסינג בע"מ, שפיתחה טכנולוגיה ייחודית לניטור רציף של של צנרת ומכלי אחסון של כלור המאפשרת לגלות התפתחות קורוזיה, סדקים ודליפות גז באמצעות סנסורים אולטרה-סוניים מסוג . AE
---
מסמכים רלוונטיים: