בשבוע שעבר פשטו כוחות אכיפה בהובלת המשרד להגנת הסביבה על אתר החשוד בהחזקת חומרים מסוכנים ללא רישיון במושב כלנית בצפון (בין טבריה לכרמיאל). מבצע האכיפה בוצע לאחר שריפה שפרצה במתחם הדלקים הפיראטי לפני כשבועיים.
כתבות רלוונטיות:
בעקבות השריפה שפרצה במתחם הדלקים הפיראטי לפני כשבועיים, סמוך ללולי תרנגולות ובתי תושבים במושב כלנית, המשרד להגנ"ס הנחה את תושבי האזור להסתגר בבתיהם במשך שעות ארוכות. מכלי הדלק והממיסים שעלו באש גרמו לעשן שחור, כבד וסמיך בכל האזור וגרמו לזיהום אוויר כבד.
השריפה הובילה לביצוע אכיפה נגד החשודים על ידי המשטרה הירוקה ומחוז צפון של המשרד להגנ"ס, בשיתוף משטרת ישראל, מנהל הדלק, חקירות רשות המיסים, פרקליטות אזרחית, הסיירת הירוקה והחברה לשירותי איכות סביבה.
במסגרת האכיפה עוכבו ונחקרו חשודים בחשד לאחסון שמנים, דלקים וממיסים ללא היתרים ורישיונות מתאימים. כמו כן, הוחרמו מסמכים ומחשבים ונדגמו המכלים בסיוע החברה לשירותי איכות סביבה.
לדברי המשרד להגנ"ס, הרשויות השונות יפעילו את הכלים שבסמכותן כדי להביא להפסקת המפגע ולבצע אכיפה כנגד העבריינים.
בשנתיים האחרונות דיווחנו על מספר מקרים של אכיפה כנגד אתרים פיראטיים במושבים בהם מאחסנים חומרים מסוכנים ללא היתר וללא תנאי אחסון נדרשים, תוך כדי סיכון התושבים והסביבה.
כך, לפני כחודש דיווחנו כאן כי המשטרה הירוקה של המשרד להגנ"ס פשטה על לול ישן במושב הודיה ליד אשקלון ומצאה בו מעל 100 טונות חומרים מסוכנים שהוחזקו ללא אישורים וללא תשתית אחסון מתאימה.
בעקבות כך נפתחה חקירה פלילית נגד מספר מעורבים וחשוד אחד עוכב לחקירה. במקביל הוצא צו לפינוי הרעלים.
מלבד זאת, לפני פחות משנה דיווחנו כאן כי המדינה פינתה 4,000 טונות פסולת מסוכנת שאוחסנו בצורה פירטית במשקים חקלאיים בדרום, זאת לאחר שבעלי הקרקע התעלמו מצו הפינוי. בעקבות כך דרש המשרד מהאחראים החזר כפול של עלות הפינוי שעמדה על 13.6 מיליון ₪. במקביל, נפתחה חקירה פלילית נגד החשודים.
גם במקרה זה אחסון החומרים נעשה שלא כחוק וללא תשתיות והיתרים מתאימים, תוך סיכון התושבים המתגוררים בסביבה. עקב האחסון הלקוי של החומרים המסוכנים ובשל מצבם הפיזי של המכלים ושלוליות החומר שדלפו מהם, עלה חשד כי החומרים חדרו לקרקע וזיהמו אותה ואת מי התהום.
השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל: "פעם אחר פעם אנחנו רואים שעבריינים משתלטים על מתחמים בקרבת אוכלוסייה ובאופן פיראטי מאחסנים חומרים מסוכנים, תוך סיכון הציבור והתעלמות מהסביבה. החקירה שהובילה המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה היא משמעותית וגדולה, ובזכות שיתוף הפעולה עם כלל הגורמים נביא לפינוי ולסגירת המתחמים ולהסרת הסיכון לתושבים".
חברות לטיפול בפסולת מסוכנת: