לאחר שדיווחנו לפני חודש על מעבר של מנכ"ל תאגיד מיחזור האריזות "תמיר" לשוק הפרטי, כעת אנו מדווחים שממלא המקום הפך למינוי קבוע ואלון טל הוא כעת מנכ"ל תמיר. בנוסף לכך, מנכ"ל המועצה המקומית-תעשייתית נאות חובב, יוסי מלכה, הודיע על עזיבתו, וישראל אושר מונה לממלא מקומו.
מינוי אחר בתחום הסביבה, גם מהעת האחרונה, הוא של ד"ר ליעד אורתר שעד לאחרונה שימש כמנהל חברת שבלת ESG וכעת מונה לתפקיד ניהול בכיר בארגון שאחראי על התקנים לדיווחי קיימות באיחוד האירופי.
כתבות רלוונטיות:
תאגיד תמיר הודיע כי אלון טל, מי ששימש החל מאוקטובר האחרון כממלא מקום זמני של המנכ"ל, ובמקביל שימש כסמנכ"ל הכספים בחברה וכמשנה למנכ"ל, יתמנה לתפקיד המנכ"ל החדש במקום רני איידלר. את המינוי אישר דירקטוריון החברה.
אלון, 55, הוא רואה חשבון בהכשרתו, בעל תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני במשפטים, נשוי לעינת +3, ונחשב לאחת מהדמויות המוערכות ביותר בחברה, אליה הצטרף לפני כ-13 שנים. לדברי בכירים בחברה, המינוי שלו לתפקיד היה טבעי ואף מתבקש שכן הוא חלק מהחברה מיום הקמתה.
כחלק מכך היה אחראי בין היתר על הפעילות הכספית של החברה, העברת הדיווחים למשרד להגנת הסביבה, הקשר השוטף עם היצרנים והיבואנים, אישור הליכים תחרותיים לאיסוף פסולת אריזות ברשויות המקומיות וניהול מערכות המידע. טל הצהיר כי הוא מתכוון לחזק את הקשרים עם המשרד להגנת הסביבה, הרשויות המקומיות, התושבים והספקים.
כפי שדיווחנו לפני חודש, המנכ"ל היוצא רני איידלר עבר לתפקיד מנכ"ל חברת ק.מ.מ מפעלי מיחזור שבבעלות חברת בלוג'ן (BlueGen) ומשפחת קורטוב.
תאגיד תמיר הוא חברה לתועלת הציבור שנוסדה בשנת 2011 על ידי התאחדות התעשיינים כדי ליישם את חובות חוק פסולת האריזות עבור יבואנים ויצרנים.
תמיר הוא התאגיד היחידי שקיבל את ההכרה של המשרד להגנת הסביבה ליישום חוק פסולת אריזות מאז כניסת החוק לתוקף בשנת 2011 ועד היום. אך לאחרונה דיווחנו כי ועדה ממשלתית פרסמה דוח מסכם שממליץ להכניס תחרות לענף פסולת אריזות, כלומר שהמשרד להגנ"ס ייתן הכרה לתאגיד מיחזור אריזות נוסף (או למספר תאגידים). אם זה יקרה, המנכ"ל החדש יידרש לתפקד בתנאי תחרות בלי להתפשר על איכות הטיפול בפסולת.
מנכ"ל המועצה התעשייתית נאות חובב, יוסי מלכה, הודיע כי הוא עוזב את התפקיד לאחר כשנה. במקומו מונה ישראל אושר כממלא מקום זמני.
מלכה פרש מהצבא בדרגת אל"מ, ולפני שמונה כמנכ"ל נאות חובב עבד כסמנכ"ל בחברת בינת. ממלא המקום, ישראל אושר, שימש בשנה האחרונה כמנהל אגף הגנת הסביבה במועצה נאות חובב. לפני כן עבד בחברת רדימיקס בתחום איכות הסביבה.
כפי שדיווחנו לאחרונה, לפני חודשים אחדים קיבל משרד הפנים את המלצת הוועדה הגיאוגרפית לשייך את המועצה התעשייתית נאות חובב לעיר באר שבע החל מתחילת שנת 2025, ומועצת נאות חובב נערכת לכך בשנה החולפת. עיריית באר שבע הייתה התומכת הראשית באיחוד. מנגד, מועצת נאות חובב, מרבית המפעלים, התאחדות התעשיינים, משרד האנרגיה ומשרד החקלאות, התנגדו לאיחוד הרשויות, הן בשל החשש מירידה ניכרת בכמות ובאיכות המשאבים והשירותים המוניציפאלים היחודיים שיוקדשו למפעלים בנאות חובב והן בשל העלאת תעריפי הארנונה.
ד"ר ליעד אורתר, אשר שימש ב-3 השנים האחרונות כמנהל (ומייסד) של חברת שירותי ה- ESG של משרד עו"ד שבלת, סיים את תפקידו בחברה לטובת תפקיד בכיר בארגון האירופאי EFRAG שאותו ימלא מבריסל, בירת בלגיה. במסגרת תפקידו הוא צפוי לקדם ולהטמיע תקנים לדיווחי קיימות באיחוד האירופי (בהתאם לדירקטיבת ה CSRD) ובשאר העולם.
EFRAG היא עמותה שהוקמה בשנת 2001 בעידוד הנציבות האירופית, במטרה לשרת את האינטרס הציבורי האירופי בתחום הדיווח התאגידי. EFRAG מקדמת נושאי דיווח כספי ודיווחי קיימות, ומשמשת כיועצת טכנית לנציבות האירופית. פעילותה מאורגנת בשני תחומים עיקריים:
ליעד שימש בעבר כעוזר השר לביטחון פנים ויו"ר ארגון גרינפיס. במסגרת תפקידיו ניהל מאבקים ציבוריים נגד זיהום ים ונחלים, לרבות נחל הקישון. לצד זאת שימש בין היתר כיועץ ויישם גישות ניהול סביבתיות מתקדמות כגון ניתוח מחזור חיי מוצר (LCA), שיווק והפקות ירוקות, חישובי מדרך פחמני ומשרד ירוק. ב-2017 הביא לישראל את יעדי הקיימות של האו"ם (ה-SDGs) וב- 2007 את הנחיות ה GRI לכתיבת דוחות קיימות.
גופים לייעוץ ויישום חוק פסולת אריזות:
חברה | איש קשר | טלפון | מייל |
---|---|---|---|
ערנות | ערן בושארי | 072-3713040 | eranut@infospot.co.il |
נגב אקולוגיה | מאיה כהן | 072-3712247 | Negev@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים >> |