הוארך הדיווח הכפול לרגולטור על איכות הקולחין
עד להודעה החדשה, המט"שים חייבים להמשיך לדווח פעמיים על איכות השפכים שלהם – הן במערכת הממוחשבת החדשה והן בדוחות אקסל הישנים
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 09/5/2021

המשרד להגנת הסביבה מעדכן כי הדיווח החודשי של מט"שים על תוצאות בדיקות איכות הקולחין ימשיך להיות כפול עד להודעה החדשה. המט"שים יחויבו להמשיך לדווח הן במערכת הממוחשבת החדשה שנועדה להקל על הדיווח והן בשיטה הישנה - דוחות האקסל במייל.

בספטמבר האחרון הושקה מערכת הדיווח הממוחשבת המשותפת למשרד להגנת הסביבה, רשות המים ומשרד הבריאות, במטרה להקל על הדיווח, המעקב, הפיקוח וניהול הקולחין. עם ההשקה נקבע שבתקופה הראשונה, עד לסוף אפריל 2021, המט"שים ידווחו גם בשיטת הדיווח הישנה (שליחת דוחות אקסל במייל) וגם במערכת הממוחשבת החדשה. אלא שכעת הוחלט על המשך הדיווח הכפול, גם דרך המערכת וגם בשיטה הישנה.

במשרד להגנת הסביבה טוענים שהדיווח במערכת החדשה הוא ברובו אוטומטי ולכן לא מכביד יתר על המידה על המדווחים, וכי עדיין נדרשים שיפורים וטיפול בבעיות טכניות העולות תוך כדי השימוש במערכת בתקופת ההרצה. הפסקת הדיווח במתכונת הישנה תתאפשר כשהמערכת החדשה תהיה בשלה ותספק את כל דרישות הפיקוח של המשרד. כך אומרים במשרד להגנת הסביבה.


כתבות רלוונטיות:

  1. עדכון שיטת הדיווח של מט"שים על איכות קולחין, 22.9.2020
  2. הארכה של דרישות דיגום מאגרי קולחין, 23.01.2020
  3. הנחיות חדשות לבקשת הקלה בשפכי תעשייה, 14.08.2019
  4. הנחיות חדשות להכנת תוכנית להנחת קווי מים וביוב, 03.06.2019
  5. מידע נוסף על שפכים | infospot

דיווח חודשי על איכות הקולחין

מכוני טיפול בשפכים עירוניים (מט"שים) נדרשים לדגום את מי הקולחין באמצעות דוגם מוסמך לפי ההוראות המפורטות בסעיף 11 בתקנות בריאות העם (תקני איכות מי קולחין וכללים לטיהור שפכים), 2010.

על פי סעיף 12 בתקנות, את תוצאות הדיגום המט"שים נדרשים לדווח אחת לחודש לרשות המים, משרד הבריאות ולמשרד להגנת הסביבה - שלושת הרגולטורים האחראים על ההיבטים השונים של השימוש בקולחין להשקיה חקלאית.

כאמור, בחודש ספטמבר התחיל פיילוט למערכת דיווח ממוחשבת חדשה בשם מדא"מ ("מערכת דיווחים אחודה למט"שים(". בתקופת ההרצה נדרשו המט"שים להמשיך לדווח בשיטה הישנה במקביל למערכת הממוחשבת עד סוף אפריל האחרון, אך כעת המשרד להגנ"ס הודיע על המשך חובת הדיווח הכפול עד להודעה החדשה.

אפשרויות המערכת החדשה:

  • צפייה בתוצאות דיווח שהתקבלו מהמעבדות בזמן אמת
  • הזנה של נתוני ניטור רציף באופן שוטף
  • ניהול ומעקב אחר סטטוס דיווח הבדיקות שהוזנו ע"י המט"ש והמעבדות
  • תצוגה של עמידה בתדירות הבדיקות, חריגות, הקלות והחמרות ועוד

התייחסויות

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה: "מערכת הדיווח החדשה למכוני טיהור השפכים פותחה במסגרת טיוב רגולציה, כדי לאפשר למכוני הטיהור לדווח באופן אוטומטי ואחיד לשלושת הגופים הרגולטוריים שלהם נדרש לדווח: משרד הבריאות, רשות המים והמשרד להגנת הסביבה.

לאחר תקופת הרצה של מספר חודשים, שבה נדרשו מכוני הטיהור להמשיך לדווח במתכונת הקיימת במקביל לדיווח באמצעות המערכת החדשה, מצא המשרד להגנת הסביבה כי המערכת החדשה עדין אינה מהווה מענה יעיל לחובת הדיווח של מכוני טיהור השפכים וחובת הפיקוח של הרגולטורים. לכן, הוארכה הדרישה להמשיך ולדווח במתכונת הקיימת.

הדיווח באמצעות המערכת החדשה הוא אוטומטי ברובו, כך שאינו מכביד יתר על המידה על מכוני טיהור השפכים.

בימים אלה נמשכת ההרצה של המערכת החדשה תוך כדי עריכת שיפורים בהתאם לניסיון המצטבר, וטיפול בבעיות טכניות העולות בזמן פיתוח המערכת - וזאת על מנת לאפשר הפעלתה באופן סדור.

הפסקת הדיווח במתכונת הנוכחית תתאפשר כשהמערכת החדשה תהיה בשלה ותספק את כל דרישות הפיקוח של המשרד."


חברות ומעבדות לטיפול ובדיקה של שפכים תעשייתיים:

חברה איש קשר טלפון דוא"ל
מיש שפכי תעשיה יוסי הלוי 072-3712250 Mish@infospot.co.il
גרינסויל סתיו אמרוסי 054-9360575 greensoil@infospot.co.il
נגב אקולוגיה מאיה כהן 072-3712247 negev@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>