משרד הבריאות השיק מערכת ממוחשבת המציגה את נתוני איכות מי השתייה
באמצעות "המים שלי" יוכל כל אחד לבדוק את איכות המים בישוב שלו
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 25/3/2018

משרד הבריאות מדווח על השקת מערכת ממוחשבת בשם 'המים שלי', המיועדת להצגת איכות מי השתייה. באמצעות המערכת כל אחד יוכל לבדוק את איכות המים בישוב שלו. המערכת מקבלת נתונים ממעבדות המבצעות את הבדיקות, וכן מגובה במעקב שעורך משרד הבריאות באמצעים ממוחשבים. ​הבדיקות נערכות בנקודות דיגום באזורים שונים.

ממצאים חריגים בדיגום איכות המים מטופלים מייד

לדברי משרד הבריאות, מדי שנה מבוצעות עשרות אלפי בדיקות למי השתייה במעבדות מוכרות, ואיכות המים נמדדת לכל אורך שרשרת אספקת המים, והן כוללות בדיקות מיקרוביאליות (נוכחות חיידקים וטפילים) ובדיקות כימיות.

משרד הבריאות מוסיף, כי הוא עוקב אחר ביצוע בדיקות המים, וכי בדיקות שהעלו חריגה מהתקנות מדווחות באופן מיידי, וספקי המים נדרשים לנקוט בפעולות לאבטחת בריאות הצרכנים. במקרה של ממצאים חורגים, מבוצע טיפול מיידי במים ובמערכת האספקה ונערכות בדיקות נוספות.​​

מערכת "המים שלי" מחולקת לשני תחומים:

  1. איכות המים ברשת אספקת המים - רשת אספקת מי השתייה בישראל כוללת מערכות הובלה ואגירה של מים. הבדיקות נערכות בנקודות דיגום שמייצגות את איכות המים באזורים שונים ובנקודות תורפה במערכת.
  2. איכות מי השתייה במתקני טיפול ארציים - מתקני הטיפול הארציים כוללים את כל מתקני התפלת מי הים ואת מפעל הסינון המרכזי "אשכול". מתקנים אלה מטפלים בכמויות​ מים גדולות המסופקות למערכת הארצית יחד עם מים ממתקני ההפקה.

קישור למערכת 'המים שלי'

---------

כתבות רלוונטיות לנושא:

  1. רשות המים ומשרד הבריאות: תופעת ה"מים אדומים" בגליל אסתטית, תוצאות הדיגום תקינות, 11.03.2018
  2. מדוע המים המותפלים טובים לחקלאות? 11.03.2018
  3. חדש: הנחיות לחקר זיהום במי תהום, 2.01.2018
  4. 20% מקידוחי מי השתייה בישראל מזוהמים. הזיהום מתפשט. מה עושים?, 09.11.2016
  5. צפויות תקנות חדשות לקביעת רדיוס מגן על קידוחי מים18.03.2015
  6. עמוד ראשי - שפכים תעשייתיים