על רקע המלחמה, וכחלק ממאמצי התכנון של שיקום עוטף עזה, משרד האנרגיה מבקש מהציבור להגיש לו הצעות בתחום פיתוח אנרגיה מקיימת ומים באזור עוטף עזה, ביום שלאחר המלחמה. בהודעתו שרטט המשרד עקרונות ומטרות אחדים לגבי עתיד האזור, ביניהם: קידום עצמאות אנרגטית, קידום אנרגיה נקייה וקידום חדשנות אקלימית.
הציבור מוזמן להתייחס למטרות ולהציע פרויקטים ושיתופי פעולה, וכן להציע יעדים ולהצביע על חסמים. את הפניות יש להגיש עד לתאריך 20.11.2023. קישור לנוסח השלם של הקול הקורא – בתחתית הכתבה.
לצד זאת, על רק המלחמה, המשרד להגנת הסביבה ומשרד הכלכלה פרסמו הקלות למי שזכו בעבר למענק התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות גזי חממה, וטרם השלימו את מימוש המענק.
כתבות רלוונטיות:
כאמור משרד האנרגיה פרסם קול קורא לפיתוח אנרגי מקיימת, חדשות אקלימית ומים בעוטף עזה. להלן 3 המטרות המרכזיות שהציב משרד האנרגיה במטרה לשקם את עוטף עזה:
לצד הודעת משרד האנרגיה, פרסמו המשרד להגנת הסביבה ומשרד הכלכלה הודעה על הקלות לגורמים שזכו בשנים האחרונות במענק של התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות גזי חממה (הוראת מנכ"ל 4.41). ההקלות נועדו להקל את המימוש של המענקים, למי שטרם מימש אותם.
ההקלות המוצעות לא ניתנות באופן אוטמטי, אלא רק לאחר הגשת בקשה להקלה. להלן תמצית ההקלות שמיועדות לפרויקטים בישובים שהושפעו מהמלחמה (קישור לנוסח המלא בתחתית הידיעה):
גיא סמט, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה: "בשגרה אך במיוחד בעת חירום, מתחדדת התרומה של השקעות בהתייעלות אנרגטית, הפחתת גזי חממה וייצור ואגירת אנרגיה מתחדשת לחוסן הכלכלי-עסקי ולביטחון האנרגטי של רשויות מקומיות ועסקים בכל רחבי ישראל. הצעדים להאצת התשלומים לרשויות ולעסקים שהשקיעו בהתייעלות והפחתת פליטות, יסייעו בהתמודדות הכלכלית בעת הזו".
שלמה אטיאס, מנהל הרשות להשקעות: ״התעשייה הישראלית הינה מנוע צמיחה עיקרי בכלכלה במדינת ישראל וככזו, עלינו לספק לה את התנאים המיטביים לעבוד, בשגרה, בוודאי בעת מלחמה. לשם כך יזמנו הקלות עבור התעשייה והעסקים בשדרות, עוטף עזה ויישובי הצפון, שיסייעו לשיקום הנדרש ויעודדו המשך ביצוע השקעות. נמשיך להיות קשובים לשטח ולספק פתרונות מיידים לצרכים שיעלו".
---
מסמכים רלוונטיים: