המשרד להגנת הסביבה פרסם דוח תמונת מצב של הטיפול בפסולת מסוכנת בישראל נכון לשנת 2022. בדוח יש נתונים לגבי כמות הפסולת המסוכנת הנוצרת בישראל לסוגיה, אופן הטיפול בה, כמות המיחזור, היקף הייצוא ותוכניות המשרד להגנ"ס להמשך.
מהנתונים עולה כי בשנת 2022 טופלו 392,039 טונות פסולת מסוכנת שנוצרה בישראל (כולל פסולת שהועברה לייצוא), כך שממשיכה מגמת הגידול בכמות הפסולת המסוכנת של כ-7% בשנה, בשנים 2020-2022. במקביל, נמשכת מגמת העלייה המתונה בשיעורי המיחזור וההשבה של פסולת מסוכנת ועומדת בשנת 2022 על 46.5%, כך שישראל צמצמה את הפער מול אירופה בנושא הזה.
קישור לדוח מופיע בתחתית הידיעה.
תרשים: כמות פסולת מסוכנת שמיוצרת בישראל לפי שנים [טון]
כתבות רלוונטיות:
הדוח מבוסס על דיווחי קליטה וטיפול בפסולת מסוכנת המתקבלים ממפעלי הטיפול, דיווחי יצרני פסולת מסוכנת, נתונים הנמסרים על ידי מפעלים ועסקים המבקשים היתר רעלים ונתונים המתקבלים מיצואנים ומיבואנים של פסולת מסוכנת.
תרשים: התפלגות מקורות פסולת מסוכנת לפי ענף
כפי שניתן לראות בתרשים לעיל, מרבית הפסולת המסוכנת בישראל נוצרת במפעלי תעשייה (75%), ו- 15% נוספים מגיעה ממוסכים (שמן משומש, מצברים ומסנני שמן).
בשנת 2015 המשרד להגנ"ס השיק רפורמה לענף הפסולת המסוכנת, כשאחת המטרות העיקריות שלו הייתה הגדלת המיחזור וההשבה של פסולת מסוכנת, על חשבון סילוק שלה, תוך כדי צמצום הפערים מול האיחוד האירופי בתחום.
לפי הנתונים בדוח, בשנת 2022 המשיכה מגמת