מה תציג ישראל בועידת האקלים של האו"ם
בישראל נערכים לועידת האקלים השנתית של האו"ם שתתקיים בעוד פחות מחודש בבאקו, בירת אזרבייג'ן. על הפרק: 20 חברות אקלימטק ישראליות, מס פחמן ואולי גם חוק אקלים
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 22/10/2024

בעוד פחות מחודש תפתח ועידת האקלים השנתית של האו"ם COP29 בבאקו, בירת אזרבייג'ן. גם השנה, ישראל מוציאה משלחת מכובדת, עם תקציב ממשלתי של כ-6.5 מיליון ₪, שתתמקד בהצגת טכנולוגיות אקלימטק ישראליות, במטרה לחזק את מעמדה של ישראל בקהילה הבינלאומית כמדינה שפועלת לקידום פתרונות מעשיים למשבר האקלים. כל זאת בשאיפה להדק את שיתופי הפעולה הבינלאומיים של ישראל.


כתבות רלוונטיות:

  1. ועידת האקלים בדובאי לא התרוממה מעל רף הציפיות הנמוך, 19.12.2023
  2. ועידת האקלים בשארם: לא הושג ההסכם המיוחל, 20.11.2022
  3. מס הפחמן אושר וייכנס לתוקף בתחילת 2025, 01.10.2024
  4. החלו הדיונים להכנת חוק האקלים לקריאה שנייה ושלישית, 10.06.2024
  5. מידע נוסף על שינוי אקלים |  infospot

המשלחת הישראלית לועידת האקלים של האו"ם בבאקו COP29

ב-3 השנים האחרונות הגדילה ישראל את המשלחת הממשלתית הרשמית שיוצאת לועידת האקלים השנתית של האו"ם. השנה, הממשלה אישרה תקציב של כ 6.5 מיליון ₪ לטובת המשלחת, על פי הפירוט הבא:


להגדלה לחצו כאן

המשלחת הישראלית תיתן במה ל-20 חברות אקלימטק ישראליות חדשניות שנבחרו על ידי רשות החדשנות, מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ומכון הייצוא. החברות מגיעות מתחומים מגוונים כגון אנרגיה מתחדשת, מים, חקלאות מתקדמת, בנייה ירוקה, תחבורה חכמה, סביבה, מחזור וסילוק פחמן דו-חמצני – כולן מציגות פתרונות חדשניים להתמודדות עם משבר האקלים העולמי. להלן רשימת החברות:

  • Airovation Tech: לכידת ואחסון פחמן, המאפשרת ייצור מימן מבוסס מתאן עם פחמן מופחת, עבור תעשיות כמו דשנים, בטון ופלדה.
  • CarbonBlue: הסרת CO2 מומס במים, מה שמאפשר למים לספוג יותר CO2 מהאטמוספירה, ללא צורך בטיפול מקדים.
  • Rewind: פתרון להסרת פחמן על ידי שקיעת חומרים צמחיים עודפים בים השחור, שם הם נשמרים ללא חמצן במשך אלפי שנים.
  • Momentick: פתרונות אוטונומיים מדויקים לזיהוי וכימות פליטות גזי חממה כדי לאפשר לחברות לציית לרגולציה, להפחית פליטות ולחסוך כסף.
  • Senecio: פלטפורמה מבוססת AI ורובוטיקה לאוטומציה של טכניקת להפחתת אוכלוסיית היתושים בצורה דרמטית.
  • TextRe: מיחזור פסולת טקסטיל סינתטית לחומרים ממוחזרים לתעשיית הפלסטיק.
  • Treetoscope: פתרונות להשקיה מדויקת, שמפחיתים בזבוז מים.
  • Bluegreen: טיהור אגמים מזוהמים ומונעת פריחת אצות רעילות באמצעות פורמולציות מאושרות וחישה מרחוק.
  • SolCold: ציפוי ננו-טכנולוגי חדשני שמקרר אובייקטים תחת השמש ללא צורך בצריכת אנרגיה.
  • EZPack מספקת פתרונות מים נקיים מחוץ לרשת עבור שתייה וחקלאות באזורים כפריים עם מערכת RO מתקדמת.
  • NGV: טכנולוגיה להמרת פסולת לדלק בר-קיימא באמצעות תהליך קטליטי ייחודי.
  • ANINA: ארוחות מזינות בקפסולות המבוססות על ירקות ממוחזרים, תוך צמצום בזבוז מזון.
  • Salicrop: שיפור עמידות גידולים חקלאיים לשינויי אקלים באמצעות טכנולוגיית זרעים ייחודית שאינה GMO.
  • Reep: הדפסה מחזורית שמאפשרת שימוש חוזר בדפי נייר ומפחית את צריכת הסיבים הבתוליים.
  • ENVOMED: פתרון לטיפול בפסולת רפואית-ביולוגית מסוכנת על בסיס חום נמוך, שמצמצם משמעותית את פליטות גזי החממה.
  • H2OLL: ייצור מים מהאוויר בטכנולוגיה המסוגלת להפיק 1,000 ליטר מים ביום.
  • CI Sensing: טכנולוגיה לזיהוי פליטות גזי חממה עם דיוק גבוה וזיהוי מהיר של דליפות גז מזיקות.
  • Marine Edge: טכנולוגיה לשיפור היעילות של ספינות מסחר באמצעות אחסון ושימוש חוזר באנרגיה.
  • TERRA: טכנולוגיה לניהול ומוניטיזציה של הסרת פחמן בחקלאות.
  • CQM Water: פתרונות סביבתיים ואחראיים לשיפור היעילות של מחליפי חום ומגדלי קירור, תוך צמצום השימוש במים והשפעות סביבתיות.

איזה הישגים רגולטוריים ישראל תציג בועידת האקלים?

מבחינת חקיקה, אחד ההישגים שישראל תוכל להתגאות בו בועידת האקלים, זה מס הפחמן, שאושר בכנסת לאחרונה, וייכנס לתוקף בשנת 2025.

נושא נוסף שישראל הייתה רוצה להתגאות בו, זה חוק אקלים. בשנתיים האחרונות, המשרד להגנ"ס מנסה ליישר קו עם יתר המדינות המערביות, ולהציג בועידת האקלים – חוק אקלים ישראלי. תהליך קידום חוק האקלים עבר גלגולים רבים עוד בממשלות הקודמות. נכון לעכשיו חוק האקלים עבר קריאה ראשונה והוא נידון בצורה אינטנסיבית בועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת כהכנה לקריאה שנייה ושלישית.

מהצד של המיטיגציה (הפחתת פליטות גזי חממה), ישראל לא הציגה בשנים האחרונות הישגים כלשהם, הייתה אפילו התדרדרות בנושא הזה, בין היתר בשל חוסר ההיערכות הממשלתית להסדרת העיסוק בגזי קירור, שמעכבת מעבר של המשק הישראלי לגזי קירור חדשים שפחות מזיקים לאפקט החממה.

התייחסויות

שר החוץ ישראל כ״ץ: "גם בעיצומה של המערכה הקשה נגד חמאס, חיזבאללה, איראן ושאר ארגוני הטרור, אנו לא שוכחים את המערכה על עתיד ילדינו ועל האקלים שבו הם יגדלו. החדשנות והיזמות הישראלית והחשיבה מחוץ לקופסה של הישראלים מציבים את ישראל בראש החץ של המאמץ להתמודדות עם משבר האקלים. הפעילות הדיפלומטית של מדינת ישראל בנושאי הסביבה בפורומים בין-לאומיים ובפגישות בילטרליות מחזקת את המעמד הבין-לאומי של ישראל, מעמיקה את הקשרים הבין-לאומיים והאזוריים שלנו ומאפשרת שיח עם מדינות המבקשות ללמוד מאומת יזמות מובילה כישראל בנושאי האקלים. נמשיך גם השנה להירתם למאמץ העולמי, שבו לישראל יש מקום של כבוד וסגולות ייחודיות. אנחנו שמחים במיוחד שוועידת COP תתקיים השנה בבאקו, בירת אזרבייג׳ן, עימה לישראל יש שותפות אסטרטגית ואינטרסים ארוכי טווח".

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן: "השתתפות ישראל בוועידת האקלים בבאקו היא הזדמנות להציג את החדשנות הישראלית בתחום האקלים וגם הזדמנות לנקוט צעדים קונקרטיים מתוקף החובה שלנו כמדינה הפועלת למען הסביבה, למען תושבי המדינה ולמען הדורות הבאים. ההיערכות הממשלתית וההשקעה המשמעותית שאושרה בממשלה ממחישה את מחויבותנו להובלת פתרונות פרקטיים וחדשניים לפעולות הנוגעות לשינוי אקלים, הן בזירה הבין-לאומית הן כאן בישראל. זו הזדמנות ליצור קשרים ולבנות את הקומה הבאה עם שכנינו הקרובים והרחוקים יותר בתחומים המשותפים לכולנו וכן חיבורים ויכולות המחזקות את ישראל תוך רתימת נציגים מגוונים מהממשלה, מהשירות הציבורי, מהאקדמיה, מהחברה האזרחית ומהסקטור העסקי בישראל. כל זאת, במטרה ליצור שיתופי פעולה בתחומי האקלים, הסביבה, אנרגיות מתחדשות, הצלת מזון, חקלאות ועוד. הצעת המחליטים היום היא בשורה המוכיחה את רצינות כוונתנו ואת התגייסותה של ממשלת ישראל לנושאים החשובים לכולנו".

גילה גמליאל, שרת החדשנות, מדע וטכנולוגיה: "ישראל ממנפת את היצירתיות והחדשנות שלה כדי להוביל פתרונות פורצי דרך במשבר האקלים. החברות שייבחרו לייצג את ישראל בוועידת האקלים COP29 מציגות חזון אמיתי לשינוי עולמי. אנחנו מחויבים לקידום טכנולוגיות שישפיעו על כלכלה בת קיימא, איכות הסביבה ואיכות החיים הגלובלית. זוהי הזדמנות להראות לעולם את הכוח והחדשנות הישראלית, ואת התרומה שלנו לאתגרי הקיימות הגדולים ביותר של המאה ה-21."

דרור בין, מנכ”ל רשות החדשנות: "ההשתתפות הישראלית ב-COP29 מדגישה את המחויבות שלנו לקידום פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך להתמודדות עם אתגרי האקלים. החברות הישראליות מציגות חזית טכנולוגית עולמית שתסייע לאנושות ולכלכלה הגלובלית להתמודד עם שינויי האקלים באמצעות חדשנות פורצת דרך. גם בתחומי האקלימטק, ישראל היא אחד ממוקדי החדשנות המובילים בעולם”.

נילי שלו, מנכלית מכון היצוא: "ועידת COP29 היא במה ייחודית עבור חברות האקלימטק הישראליות להציג את הפתרונות החדשניים שלהן לשחקנים גלובליים מרכזיים. החברות שלנו לא רק מפתחות טכנולוגיות מתקדמות אלא גם משנות את הדרך בה העולם מתמודד עם אתגרי האקלים. הייצוג הישראלי בוועידה הוא הזדמנות לחזק את הקשרים הבינלאומיים, לקדם שיתופי פעולה ולפתוח דלתות לשווקים חדשים עבור הטכנולוגיות שמעצבות את העתיד הירוק”.


 חברות לניהול וטיפול בפסולת מסוכנת:

חברה איש קשר טלפון דוא"ל
טביב אייל עצי פרי 072-3714440 Tabib@infospot.co.il
שרותי אקולוגיה דמיטרי נוביק 072-3712252 Ecologys@infospot.co.il
אלקון חיים שטיין 072-3290662 Elcon@infospot.co.il
ורידיס דורון בכר 072-3360696 Verisoil@infospot.co.il
ESC חנה אברבוך 072-3974695 esc@infospot.co.il
גרין סטרים יונתן כהן 072-3340287 greenstream@infospot.co.il
מיש שפכי תעשיה יוסי הלוי 072-3712250 Mish@infospot.co.il
BlueGen גד כהן  054-6737453 GadC@bluegenchemicals.com​
פלקור גלעד גורדון 072-3942964 falkor@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>