מענקים של 100,000 ₪ להכנת דוחות אחריות תאגידית
המשרד לנושאים אסטרטגיים משיק תוכנית מענקים לעידוד חברות ישראליות לפרסם דוחות אחריות תאגידית (ESG), עד 100,000 ₪ לחברה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 24/9/2020

חברות ישראליות יוכלו לקבל מענק של 100,000 ₪ להכנת דוח אחריות תאגידית – סביבה, חברה, ממשל תאגידי (ESG – Environment Social Governance), במסגרת תוכנית Impact Nation שמשיק המשרד לנושאים אסטרטגיים במטרה לקדם הסברה כלכלית חיובית של חברות ישראליות בעולם.

התקציב של התוכנית הוא 3 מיליון ₪, כלומר יספיק ל-30 חברות לפחות.


כתבות רלוונטיות:

  1. המשרד להגנ"ס מציע לחייב חברות בדיווח סביבתי לבורסה, 14/09/2020
  2. הרשות לני"ע בוחנת חובת דיווח אחריות תאגידית, 23/07/2020
  3. כשביבי מדבר על קיימות בישיבת הממשלה17/7/2019
  4. יציבות בתחום דוחות אחריות תאגידית לשנת 2018, 01/08/2019
  5. מידע נוסף על אחריות תאגידית סביבתית | infospot

הסברה חיובית כנגד טענות ארגוני חרם על ישראל

כפי שדיווחנו לפני חודשיים, המשרד לנושאים אסטרטגיים בראשות השרה אורית פרקש-הכהן, החליט לעודד פרסום דוחות אחריות תאגידית של חברות ישראליות כחלק מ"הסברה כלכלית חיובית" של חברות ישראליות, במטרה להילחם בטענות ארגוני החרם לפיהן עסקים בישראל מפרים את עקרונות האחריות התאגידית וההתנהגות העסקית הנאותה של האו"ם.

המשרד מסביר כי בשנים האחרונות ארגוני החרם על ישראל מנסים לרתום את שיקולי ההשקעה האתיים כדי להרתיע גופי השקעה בינלאומיים מפני השקעה בחברות ישראליות, בטענות שווא, אך ורק בשל היותן ישראליות, ובמטרה פגוע בעסקיהן.

לכן המשרד החליט לעודד חברות ישראליות לדווח אודות השפעתן החברתית והסביבתית במטרה ליצור מידע פומבי שיאפשר למשקיעים לבחון את החברות באופן הוגן ושוקף ועל פי הסטנדרטיים המקובלים בעולם. במשרד מקווים שהמהלך גם ימשוך משקיעים איכותיים שמחפשים השקעות בעלות השפעה חברתית וסביבתית חיובית.

במסגרת התוכנית, המשרד לנושאים אסטרטגיים יפעל להקמת מאגר מידע של מגמות האימפקט בחברות ישראליות ופיתוח של אתר תוכן העוסק במגמה זו בקרב חברות ישראליות.

במקביל, נזכיר כי הרשות לניירות ערך בוחנת אף היא החלת חובת דיווח אחריות תאגידית על חברות רלוונטיות הנסחרות בבורסה. המשרד להגנ"ס תומך במהלך של הרשות לניירות ערך ופרסם נייר עמדה מפורט, עליו דיווחנו לפני כשבועיים.

מי רשאי להגיש בקשה למענק דוח אחריות תאגידית?

מסמכי התוכנית מפרטים את תנאי הסף לחברות שיכולות להגיש בקשה למענק, להלן חלק מהם:

  • חברה ציבורית או חברה שבשנים 2018 או 2019 משקיעים זרים השקיעו בה לפחות 10% מהון החברה, או חברה ישראלית שמופיעה במאגר מועצת זכויות האדם של האו"ם.
  • המחזור הכספי השנתי של החברה עמד על לפחות 25 מיליון ₪ בשנים 2018 או 2019 (אלא אם היא מופיע במאגר מועצת הזכויות האדם של האו"ם).
  • החברה לא פרסמה דו"ח אחריות תאגידית בשנים 2018-2019.

דגשים להכנת דוח האחריות התאגידית

חברה שתזכה, תצטרך להכין דוח אחריות תאגידית (ESG) על פי הדגשים הבאים:

  • הדוח יוכן לפי עקרונות ה GRI או ה SASB (מתודולוגיות דיווח בינלאומיות של אחריות תאגידית).
  • הדוח יתייחס לשנת 2019 ו/או לשנת 2020.
  • הדוח יפורסם בשפה האנגלית.

נדרשת עזרה מיועץ חיצוני להכנת דוח האחריות התאגידית

על מנת לזכות במענק, על החברה להיעזר ביועץ חיצוני המתמחה בהכנת דוחות אחריות תאגידית. בהגשת הבקשה למענק נדרש לציין את זהות היועץ החיצוני המלווה ולצרף את ההצעה של היועץ, בצירוף הצהרה ומסמכים המעידים על ניסיונו ופעילותו בהכנת דוחות אחריות תאגידים בשלוש השנים האחרונות.

עדיפות לחברות שמופיעות במאגר של האו"ם

לפי התוכנית, המענק יינתן לחברות שיגישו בקשות בשיטת כל הקודם זוכה, לפי תאריך ושעת ההגשה, עם עדיפות לחברות שמופיעות במאגר מועצת זכויות האדם של האו"ם שפורסם ב- 12 לפברואר 2020. רק לאחר שהבקשות של חברות אלה ייבדקו, ורק אם יישאר תקציב, ייבדקו יתר הבקשות.

עד 100,000 ₪ בגין הוצאות בפועל

חברה שתזכה במענק תוכל לקבל עד 100,000 ₪ בגין הוצאות הקשורות בפרסום הדו"ח בלבד, ובכלל זה: ייעוץ מקצועי, גרפיקה, עיצוב, התייעצויות נוספות עם בעלי מקצוע רלוונטיים, איסוף ועיבוד נתונים לצורך כתיבת הדו"ח. אך ההוצאות יוכרו רק כנגד הצגת חשבונית וקבלה.

מסמכי התוכנית מדגישים כי לא יוכרו הוצאות בגין תקורות או הוצאות עקיפות כגון משכורות עובדי החברה, עלויות אדמיניסטרציה, ציוד קבוע, חשבונות שוטפים וכו'.

לוחות זמנים להגשת בקשה למענק

שאלות הנוגעות לתכנית, ניתן לשלוח לכתובת הדוא"ל grants@pmo.gov.il עד ליום 10.10.2020. ההתייחסות לשאלות תפורסם עד ליום 12.10.20.

את הבקשות יש להגיש החל מיום 13.10.2020 ועד ליום 27.11.2020 בשעה 23:59. הגשת בקשות תעשה בפורטל התמיכות (מערכת מרכב"ה).

---------

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה