החברה לשירותי איכות הסביבה מבקשת לצמצם את הכרזתה כמונופול
פנתה לממונה על ההגבלים לצמצום הכרזתה כמונופול בשל שינוי נסיבות מהותיים שחלו בשוק
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 13/5/2019

החברה לשירותי איכות הסביבה פנתה לאחרונה לממונה על ההגבלים העסקיים בבקשה לצמצם את היקף השירותים בהם החברה נחשבת כמונופול. זאת בטענה לשינוי נסיבות מהותיים שחלו בשוק מאז ההכרזה האחרונה על החברה כמונופול בינואר 2012. כך עולה ממסמך שהגיע לידינו.

נזכיר, כי לפני כשנה המשרד להגנת הסביבה הסיר את חובת הקליטה מהחברה לשירותי איכות הסביבה, כחלק מהרפורמה שהוא מקדם בטיפול בפסולת מסוכנת הכוללת עדכון המחיר המפוקח, הוצאת אישורי מנהל רוחביים, ביטול ברירת המחדל של העברת הפסולת לטיפול באתר הפסולת הרעילה בנאות חובב וצעדים נוספים  .


כתבות רלוונטיות לנושא:

  1. חשש להפסקת קליטת פסולת מסוכנת בישראל, 29.04.2019
  2. המחלוקת על הסרת חובת הקליטה, 05.03.2018
  3. הפרטה של החברה לשירותי איכות הסביבה, 22.01.2019
  4. היטל חדש על יצרני פסולת מסוכנת, 07.01.2019
  5. מידע נוסף על פסולת מסוכנת | infospot

ענף הפסולת המסוכנת נפתח לתחרות

כבר בתחילת דרכה של החברה לשירותי איכות הסביבה, בשנת 1991, הכריז עליה הממונה על ההגבלים העסקיים כמונופול בקליטה, אחסון, טיפול ונטרול של פסולת מסוכנת. לכן הוכנסו מחירי הטיפול בפסולת מסוכנת לפיקוח מחירים.

בעשור האחרון החלו לפעול בישראל חברות פרטיות העוסקות בטיפול בפסולת מסוכנת מסוגים שונים, לכן בחודש ינואר 2012 החליטה הרשות להגבלים על צמצום הכרזת המונופול של החברה לתחומי הטיפול הבאים בלבד:

  1. שירותי הטמנה של פסולת מסוכנת
  2. אספקת שירותי טיפול ביולוגי לבוצות
  3. אספקת שירותי שריפה של פסולת מסוכנת, למעט שפכים המכילים עד 10% חומרים אורגניים ולמעט פסולות מסוכנות המשמשות כתחליף לדלק.

כעת מבקשת החברה לשירותי איכות הסביבה לעדכן ולצמצם את ההכרזה עליה כמונופול. ככל הידוע לנו, טרם התפרסמה תשובת רשות התחרות בנושא זה.

---------

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה