בלוג'ן ויעקובי מאחדים כוחות להקמת חברה מרכזית לטיפול בפסולת
חברת בלוג'ן וחברת האחים יעקובי הודיעו כי הם מאחדים את הפעילויות שלהם בתחום הפסולת תחת חברה משותפת שתהיה בשליטה של בלוג'ן (77%)
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 20/3/2025

חברת בלוג'ן (BlueGen) שבבעלות קרן ג'נריישן וקבוצת האחים יעקובי מאחדים כוחות להקמת חברה מרכזית לטיפול בפסולת, שתאחד את הפעילות של החברות שלהן שעוסקות בתחום, ותיצור חברת פסולת שתהיה שחקן מוביל בשוק הישראלי.

קבוצת האחים יעקובי תורמת את חברת דקל תשתיות שמרכזת את הפעילות שלה בתחום הפסולת, ובלוג'ן תורמת את חברת ק.מ.מ ואת המתקן לטיפול בפסולת עירונית זירו וייסט ליד ראשל"צ שנמצא בשלבי הקמה מתקדמים.

חשוב לומר שכבר כיום יש שיתוף פעולה בין בלוג'ן ליעקובי, משום שהן מחזיקות בחלקים שווים בחברת דקל תשתיות, לאחר שקרן ג'נריישן רכשה 50% מדקל תשתיות לפני כ-5 שנים, שבאותה שנה רכשה גם את חברת בלוג'ן (Blugen) והפכה אותה למחזיקה בדקל תשתיות לצד האחים יעקובי.


כתבות רלוונטיות:

  1. דיסקונט יממן ב-450 מיליון ₪ את הקמת מתקן דיה, 05.12.2024
  2. ראיון עם מנכ"ל פארק המיחזור הטכנולוגי המתקדם והיקר בישראל, 06.11.2024
  3. חברת הטיפול בפסולת רוכשת את השליטה בתאגיד המיחזור, 29.9.2024
  4. הוכרזה הזוכה בהקמת מתקן המיון בחירייה, 01.09.2024
  5. ק.מ.מ תקים מתקן למיון פסולת אריזות בחירייה, 04.06.2024
  6. מידע נוסף על פסולת עירונית ביתית | infospot

פעילות הפסולת של בלוג'ן

חברת בלוג'ן (GES לשעבר) ידועה בפעילות שלה בתחום המים והשפכים, אך הפכה בשנים האחרונות לשחקנית מרכזית גם בתחום הפסולת. החברה מהווה את זרוע איכות הסביבה של קרן ג'נריישן שרכשה אותה לפני כ-5 שנים ומחזיקה בה 80% בשותפות עם מגדל (20%) שנכנסה אליה בשנת 2022.

שתי הפעילויות של חברת בלוג'ן בתחום הפסולת שייכנסו לחברה החדשה המשותפת עם דקל תשתיות הן:

  • ק.מ.מ: בלוג'ן מחזיקה ב-75% מקממ, שהיא אחת המובילות בענף המיחזור של פסולת יבשה וכן במיון פסולת עירונית. מפעילה 5 מתקני מיון ו/מיחזור ברחבי הארץ. החברה גם מספקת שירותי איסוף של פסולת לסוגיה, פחים כחולים, פחים כתומים, ועוד. ק.מ.מ גם שותפה עם החברה המרכזית למשקאות קלים, בתאגיד בשם סייקל – Cycle, לאיסוף ומיחזור מכלי משקה ליישום חוק הפיקדון, והיא גם מובילה בתחום גריסת נייר.
  • מתקן זירו ווייסט לטיפול בפסולת עירונית: בלוג'ן מחזיקה ב-50% ממתקן הדגל שכולל מיון ולאחר מכן טיפול ברכיב האורגני באמצעות קומפוסטציה ועיכול אנארובי תוך כדי הפקת חשמל ירוק. המתקן צפוי לקלוט כ-500,000 טון פסולת עירונית, ועלות ההקמה שלו כמיליארד ש"ח.

פעילות הפסולת של האחים יעקובי

פעילות הפסולת של קבוצת האחים יעקובי מתרכזת בבעלות חברת דקל תשתיות, שכאמור בלוג'ן מחזיקה 50% ממנה עוד לפני העסקה המדוברת. לחברת דקל יש מספר פעילויות בתחום הפסולת:

  • גרין נט: בעלת מפעל מיון הפסולת העירונית של ירושלים הנחשב לאחד ממתקני המיון הגדולים והמתקדמים בישראל. לחברה יש חברת בת שמספקת שירותי הובלה למפעל המיון ובידיה ציוד מכני וציוד הובלה.
  • גרינסויל: בעלת אתר טיפול ביולוגי בבוצה תעשייתית, בוצה תהליכית וקרקעות מזוהמות. האתר ממוקם בשטח החברה לשירותי איכות הסביבה במועצה התעשייתית נאות חובב. האתר משתמש בטכנולוגיות מתקדמות המאפשרות טיפול יעיל ואיכותי.
  • מ.א.י פסולת אלקטרונית: לפני חצי שנה דיווחנו שדקל רכשה 50% מתאגיד המיחזור המוכר לפסולת אלקטרונית – מ.א.י
  • מתקן מיון חדש בחירייה: לפני חצי שנה דיווחנו כי חברת גרין נט (חברת בת של דקל) זכתה במכרז להקמת מתקן מיון חדשני בפארק המיחזור חירייה
  • מתקן טיפול בפסולת אורגנית דיה: לאחר זכייה במכרז, דקל מקימה בימים אלה מתקן טיפול אנארובי וקומפוסטציה, שאמור לקלוט כ-200 אלף טונות פסולת אורגנית בשנה, בקצב של 650 טונות ליום, תוך הפקת חשמל ירוק בהספק של 6 מגה־ואט בטכנולוגיית ביו-גז.

העסקה: 77% בלוג'ן 23% יעקובי

כאמור, שתי החברות (בלוג'ן ויעקובי) דיווחו אתמול כי חתמו על מזכר הבנות ליצירת חברה חדשה שתכיל את פעילות הפסולת של שתיהן. התנאים המדויקים ייקבעו רק במועד השלמת העסקה, אך לפי הנתונים הנוכחיים BLUGEN עתידה לשלוט בחברה החדשה, כאשר על בסיס הערכת שווי, היא תהיה בעלת 77% מהחברה, ויעקובי תהיה בעלת 23%.

בנוסף לכך, כחלק מהמזכר הוסכם כי בלוג'ן תשלם 5% מהשווי של דקל תשתיות תמורת השליטה בחברה, ואילו ליעקובי תוענק אפשרות עתידית למכור את אחזקותיה בחברה החדשה לבלוג'ן.

החברות מסבירות את ההיגיון מאחורי העסקה, לפיו שוק הפסולת בישראל צפוי לצמוח באופן משמעותי בשנים הקרובות בשל המחסור במתקני מיון וטיפול. חברת הפסולת החדשה תייצר יתרון לגודל, תהיה בעלת נוכחות שוק חזקה, תאפשר סינרגיות תפעוליות ובכך תשמש להתפתחות וצמיחה בתחום הטיפול בפסולת.

התייחסויות

מנכ"ל קרן ג'נריישן, ארז בלשה: "תחום הטיפול בפסולת בישראל הוא אחד התחומים הדינמיים והצומחים ביותר כיום, עם פוטנציאל משמעותי ליצירת ערך. הזרוע החדשה שאנו מקימים תחזק את מעמדנו כמובילים בענף ותעניק לנו יתרון אסטרטגי בשוק המתפתח. אנו בטוחים כי המהלך יביא לצמיחה ארוכת טווח ולתשואות משמעותיות למשקיעינו."

יו"ר קבוצת האחים יעקובי YSB, פיני יעקבי: "אנחנו גאים להודיע על ההסכם שנחתם בין הקבוצות להקמת זרוע משותפת בתחום הטיפול בפסולת. בשיתוף פעולה זה, נמשיך להוביל את תחום איכות הסביבה בישראל ולהשפיע משמעותית על פתרונות חדשניים ומתקדמים לניהול פסולת. אנו מאמינים כי השוק בישראל נמצא בצמיחה מתמדת, ועם השילוב בין המומחיות של שתי הקבוצות, נוכל להתמודד עם האתגרים הקיימים ולסייע למדינת ישראל לעמוד ביעדים הסביבתיים שהציבה לעצמה לשנים הקרובות״.

מנכ"ל חברת BlueGen, ליהוא הכהן: "כחלק מפעילותנו לקידום פתרונות מתקדמים לטיפול בפסולת ולצמצום ההטמנה בישראל, אנו מקימים היום  זרוע לטיפול בפסולת שתהיה לשחקנית מובילה בשוק. השותפות עם YSB מאפשרת לנו לאחד כוחות וליצור פלטפורמה ייחודית, עם יכולות טכנולוגיות ותפעוליות מתקדמות. אנו מאמינים שההשקעה בתחום זה היא קריטית למימוש היעדים הסביבתיים של ישראל ולהתאמה לסטנדרטים הבינלאומיים. בשנים הקרובות נוביל את השוק עם פתרונות חדשניים שיתרמו לכלכלה המעגלית ולסביבה נקייה יותר."


חברות לפינוי וטיפול בפסולת

חברה איש קשר טלפון דוא"ל
ורידיס ורידיס 072-3360696 Veridis@infospot.co.il
נגב אקולוגיה מאיה כהן 072-3712247 Negev@infospot.co.il
ק.מ.מ מחזור מאיר 072-3942967 Kmm@infospot.co.il
טלאור כראדי הילה לישע 072-3972028 Talork@infospot.co.il
קומפוסטאור ליאת גרוס 072-3719906 compost@infospot.co.il
PAL- UBL ישראל קובי בן חמו 073-8501184 ubl.green@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>