3 פשיטות על אתרי פסולת בניין פיראטיים
הוחרמו 24 כלי רכב כבדים ו-11 חשודים נחקרו במבצעי אכיפה כנגד אתרים פיראטיים לטיפול בפסולת בניין ליד הערים רמת גן, נצרת ורמלה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 01/7/2024

בשבוע שעבר פשטו כוחות אכיפה משותפים, בשני מבצעים שונים, על תחנות מעבר בלתי חוקיות לפסולת בניין. אחת בכפר אז"ר (ליד רמת גן) והשנייה במושב אֲחִיסמך (ליד רמלה ולוד). בנוסף לכך, אנחנו מדווחים כי בחודש שעבר נערך מבצע אכיפה דומה ליד הישוב דבורייה (סמוך לעיר נצרת). 

כל אלה מצטרפים למבצעי אכיפה שנערכים בשנים האחרונות בארץ נגד תחנות פסולת בניין לא חוקיות. במקרים קודמים, הוגשו בהמשך גם כתבי אישום. העברת חוק פסולת בניין, שמונח על שולחנה של הכנסת לקראת קריאה שנייה ושלישית, עשויה לשפר את יעילות האכיפה ומניעת הפעלת אתרי פסולת לא חוקיים בארץ.


כתבות רלוונטיות:

  1. מטמנה חדשה לפסולת בניין בנאות חובב, 30.04.2024
  2. פשיטה על תחנת מעבר פיראטית בקרית אתא, 21.5.2024
  3. אכיפה נגד השלכה לא חוקית של פסולת בדרום, 2.10.2023
  4. המחלוקות סביב הצעת חוק פסולת בניין, 13.6.2023
  5. למידע נוסף על פסולת בניין | infospot

הפשיטות: 24 כלי רכב כבדים הוחרמו, 11 חשודים נחקרו

ליד הישוב אחיסמך, שנמצא בקירבת הערים רמלה ולוד, פשטו בשבוע שעבר כוחות אכיפה על תחנת מעבר לטיפול בפסולת בניין שפעלה ללא רישיון עסק וחשודה בקליטה של פסולת בניין, בטיפול בה ובגריסה שלה שלא כחוק. על פי החשדות, אופן הטיפול בפסולת הבניין גרם למפגעים סביבתיים באזור. הכוחות החרימו 6 משאיות שופל ומגרסה, ו-4 חשודים עוכבו להמשך חקירה במשטרת ישראל. כמו כן נמסרה הודעת תשלום קנס בגין שרֵיפת פסולת במשק סמוך.

בכפר אז"ר שליד רמת גן, נערכה פעילות אכיפה כנגד תחנת מעבר פיראטית לפסולת בניין. בפעילות הוחרמו 12 כלים ששימשו לביצוע העברות: 8 משאיות להובלת פסולת, 3 בובקטים וטרקטור אחד. בעל החברה ואדם נוסף נחקרו באזהרה במקום על ידי המשטרה הירוקה. פעילות האכיפה בוצעה לאחר איסוף ראיות שנערך מספר חודשים, שהעידו כי תחנת המעבר פועלת ללא רישיון עסק ולחברה אין רישיון להובלת פסולת, תוך כדי ביצוע עבירות בחוק רישוי עסקים וחוק שמירת הניקיון.

כאמור, אנחנו גם מדווחים כי לפני כחודש פשטו כוחות  אכיפה על אתר פסולת פיראטי בדבורייה שליד העיר נצרת, אחרי חקירה מוקדמת שבה תועדו השלכה והטמנה של פסולת באתר. במתחם איתרו הכוחות פסולת בניין שהושלכה בשטח פתוח שלא כחוק. מפקחי המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה מסרו לבעלי השטח שתי קנסות וצו ניקיון להסרת המפגעים הסביבתיים באופן מיידי. עוד החרימו הכוחות 3 משאיות ומחפרון, שעל פי החשד שימשו להשלכה ולהטמנה של פסולת בניין. 5 חשודים נלקחו להמשך חקירה תחת אזהרה על ידי משטרת ישראל במתקן של מג"ב.

במבצעי האיפכה השונים השתתפו בין היתר: המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, יחידת מנהלת תיאום פעולות אכיפה (מתפ"א) במשטרת ישראל, פרקליטות מחוז המרכז, שוטרי מדור הגנת הסביבה במשטרת ישראל, כוחות מג"ב מיחידה מרכזית (ימ"ר) ארז, יחידת תקיפה כפרית (ית"כ) צפון, יחידת ינשוף למניעת שרפות בשטחים פתוחים של המשרד להגנ"ס ורט"ג, הרשות לאכיפת מקרקעין, המוסד לביטוח לאומי, רשות המיסים (מע"מ ומס הכנסה), מִנהל הדלק והגז במשרד האנרגייה והתשתיות, רשות מקרקעי ישראל, הסיירת ירוקה, משרד העבודה (בטיחות בעבודה וזכויות עובדים) ומשרד התחבורה.

חוק פסולת בניין בדרך?

המשרד להגנת הסביבה צופה צמצום בהשלכת פסולת בניין מרגע שיאושר חוק פסולת בניין שיסדיר את הנושא. טיוטת חוק פסולת בניין נידונה בימים אלה בוועדת הפנים והסביבה של הכנסת לקראת הכנתה לקריאה שנייה ושלישית.

לפי המתווה החדש, מה שימנע את השלכת הפסולת בשטחים פתוחים תהיה מערכת תשלומים ממשלתית (ברוח פנגו או ביט) שרק דרכה יוכלו יצרני פסולת (משפצים, קבלנים, יזמים) לשלם עבור שרותי הובלה וטיפול בפסולת בניין, ואילו המובילים ואתרי קצה יוכלו לקבל את התשלום עבור עבודתם, רק דרכה, לאחר אימות שהפסולת אכן הגיעה לאתר הקצה.

כמו כן, מובילי הפסולת ואתרי הקצה יידרשו להירשם במרשם עוסקים בפסולת כדי שיוכלו לקבל כספים מהמסלקה הממשלתית. לשם כך, יידרשו לעמוד בתנאים שונים, בינהם, התקנת GPS על משאיות הפסולת ועל כלי האצירה, התקנת מצלמה, התקנת חיישן לחיווי של רכינה של מכולת המשאית שמעידה על פריקה, והתקנת חיישן משקל. כל אלה יסייעו לפקח על פינוי חוקי של הפסולת ליעדה.

חלק מהצעת החוק עוסק בהחמרת הענישה על עברייני פסולת בניין. כך, הפקחים יקבלו סמכויות לעכב כלי רכב שחשודים בעבירות פסולת, והם יוכלו לתת קנס למוביל שלא רשום במאגר המובילים, או מפר את אחת מהדרישות, או לא קיבל תשלום דרך המערכת הממשלתית. כל אחת מהעבירות הבאות יכולות להסתכם בקנס של 100 אלש"ח לעוסק יחיד ו-200 אלש"ח לתאגיד:

  • הובלת פסולת ללא רישום במרשם או לאתר קצה שלא רשום במרשם
  • הצבת כלי אצירה שלא רשום במרשם
  • תשלום עבור שרותי פינוי שלא דרך המסלקה הממשלתית

למשרד להגנת הסביבה יש סיכום עם משרד האוצר לפיו הוא יקבל תוספת תקנים של כוח אדם ותקציבים לטובת הפיקוח על יישום החוק.

התייחסויות

מישל מור יוסף, מנהל צוות צפון במשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, אמר: "המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה תמשיך לפעול בנחישות ובאחריות למען הסביבה ואיכות החיים של תושבי המדינה, תוך שיתוף פעולה עם גורמי האכיפה השונים".

עבד מחאמיד, מנהל המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, אמר: "המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה רואה בחומרה רבה כל הפרה של החוק הסביבתי. אנו פועלים ללא הפסקה כדי להבטיח את השמירה על הסביבה, והפעילות בכפר אז"ר היא חלק ממאבק מתמשך בעבריינות סביבתית. נמשיך לפעול בנחישות בכל המקרים הדורשים את התערבותנו במטרה להמשיך ולהגן על הסביבה".


חברות לפינוי וטיפול בפסולת

חברה איש קשר טלפון דוא"ל
ורידיס ורידיס 072-3360696 Veridis@infospot.co.il
נגב אקולוגיה מאיה כהן 072-3712247 Negev@infospot.co.il
ק.מ.מ מחזור מאיר 072-3942967 Kmm@infospot.co.il
טלאור כראדי הילה לישע 072-3972028 Talork@infospot.co.il
קומפוסטאור ליאת גרוס 072-3719906 compost@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>