דוח חדש של האיחוד האירופי בחן את יישום הדירקטיבה האירופאית לצמצום מניעת מפגעי רעש. לפי הדוח, מאז 2017 ההערכה השיטתית של רמות הרעש השתפרה, אולם יש להגביר את המאמץ לצמצום מפגעי רעש כדי לעמוד ביעד שהציב לעצמו האיחוד האירופי לשנת 2030 – צמצום של 30% ברעש ביחס לשנת 2017.
עוד לפי הדוח שפורסם, רעש מייצג את האיום הבריאותי הסביבתי השני בגודלו באירופה אחרי זיהום אוויר, עם למעלה מ-100 מיליון אזרחים, או 20% מאוכלוסיית האיחוד האירופי, החשופים לרמות רעש חריגות. לפי דוח שפרסם האיחוד האירופי ב-2020, בכל שנה זיהום רעש גורם ל-12,000 מקרי מוות בטרם עת ביבשת. המקורות העיקריים למפגעי רעש הם תחבורה: תעבורת כבישים, רכבות ומטוסים.
כתבות רלוונטיות:
בדוח הנוכחי מופיעות המלצות להפחתת עוצמות הרעש, עם דגש על תחבורה:
ומה המצב בישראל? המשרד להגנת הסביבה מגביר לאחרונה את האכיפה על מפגעי רעש מתחבורה ודיווחנו על מספר מבצעי אכיפה ברחבי הארץ, בעקבותיהם הורדו רכבים מרעישים מהכביש. בנוסף, המשרד פרסם מדריך לשימוש באפליקציה לטלפון אמינה וחינמית למדידת עוצמת רעש.
אולם בכל הקשור לחקיקה, המצב דווקא הפוך: בחודש שעבר משרד האוצר פרסם להערות הציבור תזכיר חוק לקידום תשתיות לאומיות. הצעת החוק קובעת כי הממשלה תחליט על 10 מיזמי תשתית חיוניים שהקמתם תקבל עדיפות ותזכה להקלות בנושאים מגוונים, ביניהם בתחום מפגעי הרעש.
---
מסמכים רלוונטיים: