מענק השקעות בחברות אקלים-טק עד 3.5 מיליון ₪ לחברה
רשות החדשנות פרסמה קול קורא חדש המיועד לחברות הזנק ישראליות שחתמו על מזכר הבנות עם משקיעי הון סיכון מנוסים
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 11/9/2023

רשות החדשנות פרסמה קול קורא המיועד להשקעות Seed בחברות אקלים-טק וביו-קונברג'נס (מדעי החיים והנדסה). הקול הקורא מיועד לחברת הזנק (סטארט-אפ) ישראליות הפועלות בתחומים בסיכון גבוה אשר חתמו על מזכר הבנות עם משקיעי הון סיכון מנוסים, כגון קרנות הון סיכון, תאגידים או משקיעים פרטיים. המענק שיינתן יהיה בשיעור של 40%-50% מגובה הגיוס, או עד 3.5 מיליון ₪.

ניתן להגיש בקשות עד ליום 15/10/23 בשעה 12:00 בצהריים.

קישור למסמכי הקול הקורא - בתחתית הכתבה.


כתבות רלוונטיות:

  1. דוח רשות החדשנות: האקלים-טק בארץ פורח, 2.7.2023
  2. מענק לפיילוטים בתחומי הסביבה והקלינטק, 23.7.2023
  3. מענק לפיילוטים בתחומי אנרגיה וסביבה, 9.7.2023
  4. 6 מיליון ₪ ל-5 חברות הזנק לפיילוטים בתחום הסביבה, 03.7.2022
  5. סבב תמיכה נוסף בטכנולוגיות קלינטק, 06.6.2022

אילו חברות יכולות להגיש בקשה לקול הקורא?

הקול הקורא מיועד לחברות צעירות שמגייסות השקעת Seed ופועלות באחד התחומים הטכנולוגיים הבאים, הידועים כבעלי סיכון גבוה:

  • אקלים-טק -  מיזמים המפתחים טכנולוגיות המיועדות להשפיע באופן משמעותי על הפחתת ריכוז גזי חממה באטמוספירה או על סילוק גזי חממה (מיטיגציה), או מנגד, טכנולוגיות שנועדו להתמודד עם ההשפעות המשוערות של שינויי האקלים (אדפטציה).
  • ביו-קונברג'נס - מיזמים המספקים פתרונות חדשניים המבוססים על שילוב טכנולוגיות מדיסציפלינות הביולוגיה ומדעי החיים עם טכנולוגיות מדיסציפלינות מדעיות והנדסיות. הטכנולוגיות יוכלו לשמש בתחומי החקלאות, הבריאות, האנרגיה ועוד.

מהו גובה המענק שאפשר לקבל בקול הקורא?

המענק שיינתן בקול הקורא יהיה עד 40% מסבב הגיוס, או עד 50% במקרה של חברות הפועלות באזורי פריפריה או ש-33% לפחות מהון המניות שלהן מוחזק על ידי יזם מקבוצה עם תנאי מימון מועדפים. סכום המענק לא יעלה על 3.5 מיליון ₪.

החברה תנפיק, יחד עם מתן המענק, אופציה למשקיע לבצע בה השקעה נוספת, בשווי מלוא סכום המענק, למימוש תוך תקופה של עד 3 שנים, במקביל להחזר סכום המענק לרשות החדשנות, בתוספת ריבית שנתית בשיעור של 5%.

תנאי סף לקבלת מענק

לפי רשות החדשנות, אלה חלק מתנאי הסף לזכייה במענק:

  • על החברה להיות רשומה בישראל.
  • ההיקף הכספי של ההשקעות שבוצעו בחברה, לרבות הלוואות, הלוואות המירות, מימון המיר ומימון מגורם ממשלתי, אינו עולה על 5 מיליון ₪.
  • לחברה מזכר הבנות חתום עם משקיע הון סיכון.
  • עיקר עיסוקה של החברה הוא מחקר או פיתוח בתחומי האקלים-טק והביו-קונברג'נס.

הבקשות ייבחנו בהתאם לקריטריונים שונים. בוחני הבקשות יבדקו את מידת הסיכון הטכנולוגי והעסקי של החברה ופעילותה מבחינות שונות, ביניהן: חדשנות הטכנולוגיה המוצעת, רגולציה המושתת על הפעילות, כניסה לשוק בהתהוות, טווח זמן להטמעה. כמו כן ישאלו בוחני הבקשות אם מדובר בפעילות בתחום טכנולוגי שחסרים בו משקיעי הון ראשוני ומה פוטנציאל הצמיחה העסקי-כלכלי של החברה בשל ההשקעה. גם המשקיע שעימו חתמה החברה על מזכר הבנות יובא בחשבון מבחינת היקף הניסיון שלו וזמינות מקורות ההון שלו.

דוח רשות החדשנות: האקלים-טק בארץ פורח

לפני כחודשיים פרסמה רשות החדשנות דוח לפיו קיימת צמיחה מרשימה של חברות אקלים-טק בישראל בעשור האחרון, והן גם נהנו מהשקעות רבות יותר לעומת העבר.

לפי הדוח, בישראל יש כ-516 חברות טכנולוגיה בתחום האקלים-טק נכון למרץ 2023. בשנים 2023-2018 פעלו 615 חברות בתחום, מתוכן 516 פעילות עד היום, 64 נסגרו, 26 נרכשו או התמזגו ו-9 חברות שהסטטוס שלהן לא מוגדר. אחת העסקאות המפורסמות שנחתמו הייתה רכישת הסטארט-אפ בריזומטר Breezometer על ידי גוגל לפני כשנה. החברה עוסקת בחיזוי זיהום אוויר.

ניכר ששנת 2021 הייתה שנת שיא עבור ענף האקלים-טק בכל המדדים. למרות שבדוח הייתה התייחסות לשינוי מגמת הצמיחה בענף ההייטק הכללי בשנה האחרונה, לא הייתה לכך התייחסות בפרק שעוסק באקלים-טק, בין היתר משום שבדוח מופיעים רק נתונים ראשוניים על השנים 2023-2022.

בחודש יולי פרסמה רשות החדשנות שני קולות קוראים שונים: סבב עשירי של הקול הקורא לתמיכה בפיילוטים בתחומי הסביבה והקלינטק, ו-קול קורא לתמיכה בפרויקטים בתחום האנרגיה.

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה