לפי נתוני השירות המטאורולוגי, שלושת חודשי הקיץ יוני-יולי-אוגוסט היו החמים ביותר בישראל, באופן חריג, מאז החלו המדידות לפני כ-75 שנה. לא מדובר על השוואה של חודש בחודשו, אלא השוואה תלת-חודשית של הטמפרטורה היומית הממוצעת בישראל. הקיץ הבא אחריו, עם הטמפרטורה היומית הממוצעת הגבוהה ביותר, היה בשנת 2012, עם הפרש של כ-1 מעלות צלזיוס.
אם מסתכלים על כל אחת משלושת החודשים בנפרד, לא בהכרח כל חודש הוא החם ביותר בהשוואה לקודמיו. למשל, אוגוסט האחרון היה ה-6 החם ביותר מבין חודשי האוגוסט ב-75 השנים האחרונות. אך כשבוחנים את הטמפרטורה היומית הממוצעת של שלושת החודשים יוני-יולי-אוגוסט, מתקבל התוצאה המדוברת.
קישור לדוח השירות המטאורולוגי מופיע בתחתית הכתבה.
טמפרטורה יומית ממוצעת בישראל יוני-אוגוסט
כתבות רלוונטיות:
כפי שדיווחנו בשנים האחרונות, ישראל נמצאת בראש המדינות הפגיעות לשינויי האקלים, לפי דוח של ה OECD, עם צפי לעלייה חדה בטמפרטורות בשעות היום והלילה עד סוף המאה הנוכחית. במקביל, תחזיות השירות המטאורולוגי מצביעות על עלייה של עד 2 מעלות צלזיוס בממוצע עד שנת 2050, ו-4 מעלות עד 2100 אם לא יהיה שינוי משמעותי במגמות שינוי האקלים. העלייה בטמפרטורות צפויה להשפיע על תחומים רבים, כולל בריאות הציבור והחקלאות, ותגרום להחרפת ארועי מזג אוויר קיצוני.
לפני חודשיים דיווחנו כי המשרד להגנ"ס פרסם את השלב הראשון של תוכנית ההיערכות הלאומית לשינוי אקלים - שלב המיפוי, הכולל מיפוי של התחומים המושפעים משינוי אקלים בישראל, והמהלכים המרכזיים להתמודדות ולמזעור סיכוני אקלים בתחומים אלה.
התוכנית עוסקת באדפטציה של ישראל לשינוי אקלים, כלומר היערכות או הסתגלות לתופעות האקלימיות הצפויות. התוכנית לא עוסקת במיטיגציה שמשמעותה מניעת שינוי אקלים, או במילים אחרות הפחתת פליטות גזי חממה, נושא שמטופל באמצעים אחרים כגון מס פחמן, עידוד מעבר לרכב חשמלי ועוד.
----
מסמכים רלוונטיים: