10 מיליון ₪ להכשרת עובדים לטכנולוגיות מתקדמות, בהן אקלימטק
רשות החדשנות תעניק תמיכה בתחומים חדשניים, ביניהם אקלימטק. תוכניות בשלב ההתנעה יכולות לקבל תמיכה של 70% מההשקעה, ותוכניות בשלב מתקדם יותר יקבלו עד 50% תמיכה
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 19/3/2023

קול קורא חדש של רשות החדשנות יעניק תמיכה כוללת של 10 מיליון ₪ למימון הכשרות בתחומי אקלימטק, פודטק, ביוקונברג'נס, בינה מלאכותית וקוואנטום. הדגש הוא על הגדלת ההון האנושי בתחומים אלה, שנחשבים לטכנולוגיות העתיד.

הרשות תציע שני סוגי מענקים: עד מיליון ₪ לתוכניות בשלב ההתנעה (עד 70% תמיכה מסך תקציב התוכנית) ומעל מיליון ₪ לתוכניות מתקדמות יותר בשלב הצמיחה (50%-30% תמיכה מסך תקציב התוכנית, ובמקרים חריגים עד 70%).

ניתן להגיש בקשה לתמיכה עד לתאריך 15.5.2023.


כתבות רלוונטיות:

  1. קק"ל תממן מיזמים סביבתיים בתחום האקלים, 13.2.2023
  2. 32 מיליון ₪ להיערכות רשויות מקומיות לשינוי אקלים, 05.1.2023
  3. כך תכינו תוכנית היערכות למשבר האקלים, 20.1.2022
  4. חדש: איפוס אנרגיה ברשויות מקומיות, 08.5.2022
  5. מידע נוסף על שינוי אקלים |  

הסבת אקדמאים ופיתוח הכשרות

לפי רשות החדשנות, במסגרת הקול הקורא תאגידים מוזמנים להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות חדשניות ופורצות דרך בתחומים טכנולוגיים, עם פוטנציאל גבוה להגדלת מספר המועסקים בחברות המבצעות מחקר ופיתוח. להלן חלק מהתוכניות האפשריות עם דגש על אקלימטק (טכנולוגיות קלינטק עם דגש על שינוי אקלים):

  • הכשרות לאקדמאים-מומחים, בתחומים ממוקדים (לדוגמא, הכשרה ביזמות או ניהול חברות, למומחים בתחומים השונים של אקלימטק)
  • הסבות אקדמאים מתחומים שונים (לדוגמא במדעי החיים, כימיה, הנדסה) להתמודדות עם אתגרי האקלים – הפחתת פליטות או עמידות והתאמה לשינויי אקלים בתחומים שונים של אקלים-טק, בכדי ליצר מומחיות ייחודית.
  • פיתוח מיומנויות בתחומים נדרשים שקיימים במחסור, ושילוב בתעשייה הקיימת תוך קידום התחום – בתחומי אנרגיה מתחדשת, התייעלות אנרגטית, ייצור, אגירה, הובלה, ניהול מים, התפלה, טכנולוגיות לקידום חקלאות נקייה ומקיימת, קידום כלכלה מעגלית בסקטורים שונים, פיתוח חומרים חדשניים לאדפטציה ועמידות לשינויי אקלים, וכדומה.
  • הרחבת המודעות והידע על הכלים והטכנולוגיים הקיימים המסייעים להפחתת השפעה על שינויי אקלים, או על עמידות להשפעות שינויי אקלים, שיובילו למעבר לתעשייה נקייה ועמידה לאקלים, בתוך התעשייה הקיימת.

הקריטריונים להערכת הבקשות לתמיכה

הקריטריון הראשון להערכת הבקשות הוא רמת החדשנות ומידת הייחודיות של התכנית. מלבד זאת, התכניות ידורגו על פי יכולות החברה, מידת המענה לתחומים המועדפים, מידת הגידול היחסי של עובדים חדשים או קיימים בשכר גבוה, פוטנציאל הצמיחה ויכולת ההטמעה של התוכנית בישראל, כולל הצגת מודל עסקי בר קיימא להמשך, אפקטיביות וישימות התכנית (תוכניות משותפות לאקדמיה, לתעשייה ולמגזר שלישי) ופניה לקהלים מגוונים.

התייחסויות

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "רשות החדשנות פועלת לגוון את תחומי הפעילות של תעשיית ההייטק הישראלית כדי לשמר את מעמדה של ישראל בעולם טכנולוגי משתנה תדיר ולאור צמיחת תחרות בין-לאומית. ההייטק הישראלי בולט בהצלחות הגלובליות שלו בתחומי התכנה והתקשורת, אולם כיום מתפתחות תעשיות מובילות נוספות שישראל מהווה בהן חוד חנית טכנולוגית, כמו תעשיית הפודטק בה ישראל שנייה בעולם בהיקף ההשקעות. גם שאר התחומים הטכנולוגיים בקול הקורא נמצאים בצמיחה מתמדת, על אף התקופה המאתגרת בהייטק העולמי. לכן, כדי לשמר את המובילות של ישראל בעולם, יש להכין את תשתית ההון האנושי להמשך צמיחת חברות ההייטק בתחומים חדשים אלו".

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה