החזר של 1.4 מיליון ₪ למפעל בגין חיוב מנופח
דווקא בתקופת משבר הקורונה מומלץ לבחון את תשלומי האגרות וההיטלים שמשלמים בתי העסק והמפעלים. קימברלי קלארק זוכתה ב-1.4 מיליון ₪ בגין חיוב לא מוצדק של אגרות ביוב
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 02/4/2020

תקופת אי הוודאות הכלכלית בעקבות משבר הקורונה גורמת למפעלים ובתי עסק לבחון לעומק כל הוצאה. מסתבר שיש מקרים בהם ניתן לקבל החזר על היטלים ואגרות שכבר שולמו לרשויות, וזה בדיוק המקרה שלפנינו.

מפעל הנייר של קימברלי קלארק בנהריה זכה לאחרונה להחזר של 1.4 מיליון ₪ מהעירייה ותאגיד המים העירוני, בגין תשלומי אגרת ביוב שהתגלו בדיעבד כלא מוצדקים. הכסף הושב לאחר הליך משפטי שניהל עו"ד דן צפריר. הנה הפרטים.


כתבות רלוונטיות:

  1. כיצד משיגים זיכוי בתביעה פלילית סביבתית? 22.09.2019
  2. העירייה תפצה 3 עסקים על אי פינוי אשפה, 16.12.2019
  3. הפסד למשרד להגנ"ס בערעור נגד מחלבות גד, 10.01.2019
  4. מידע נוסף על משפט סביבתי | infospot

לחשב את אגרת הביוב לפי כמות השפכים בפועל

כמו מפעלים רבים אחרים, גם מפעל קימברלי קלארק בנהריה שילם במשך השנים מיליוני ₪ לעירייה המשמשת כתאגיד מים וביוב. לפני מספר שנים החליטו במפעל לבדוק את אגרות המים והביוב.

בדיקת האגרות העלתה כי אגרת הביוב נקבעה לפי כמות המים שנצרכו במפעל.

אלא שמפעל קימברלי קלארק בנהריה הינו מפעל לייצור מוצרי נייר שונים, הפועל, למעשה, כמפעל מיחזור, הממחזר נייר ומפעיל קווי ייצור בהתאם לגישה של צמצום תוצרי הפסולת ככל הניתן.

בהתאם לגישה סביבתית זאת, המפעל מבצע תהליכי השבה של המים בתהליך הייצור, לשימוש חוזר או לספיגה במוצרים הסופיים. בהתאם לכך, ומסיבות נוספות, כמות השפכים המוזרמת לביוב נמוכה מכמות המים שהמפעל צורך.

לפיכך, הטענה המשפטית של החברה, הייתה כי יש לחייב אותה לפי כמות השפכים המוזרמת בפועל למערכת הביוב ולא לפי כמות המים שנצרכת.

בעקבות בדיקה היתכנות משפטית שבוצעה על ידי עו"ד דן צפריר, התבצעה פנייה לעירייה להשבת הכספים שנגבו שלא כדין, ומשפניה זאת לא נענתה, הוגשה תביעה לבית המשפט.

ביהמ"ש קיבל את עמדת המפעל

בית משפט השלום בחיפה קיבל את הטענה המשפטית של המפעל כי אגרת הביוב צריכה לשקף את כמות השפכים המוזרמים בפועל לביוב, וכי כל חיוב שנעשה מעבר לכמות זאת – הינו חיוב שלא כדין – ויש להשיב לחברה כספים אלו.

בהתאם לכך, לפני כשבועיים, המליץ בית המשפט המחוזי לעירייה, כי תמשוך את ערעורה על פסק הדין המקיף שניתן בבית משפט השלום, ותשלם לחברת קימברלי, כפי שנפסק.

עו"ד דן צפריר ממשרד "דן צפריר עורכי דין" שייצג את קימברלי קלארק: "בשנים האחרונות אנו מייצגים מפעלים רבים ובוחנים את כל התשלומים שמשולמים על ידם, ומגלים, בעיקר בתחום תשלומי אגרות המים והביוב, חיובים מוטעים, הנאמדים במאות אלפי ₪ עד מיליוני ₪.

חקיקת המים בישראל הינה מסובכת ומורכבת, ודורשת מומחיות ייחודית. ברוב המקרים התעשייה כלל לא מודעת שהיא מחויבת במאות אלפי ₪  - שלא כדין. איחור בבדיקה משפטית, יכול לעיתים לגרור להתיישנות הטענה, על כן חשוב לבדוק את התשלומים והחיובים באופן שוטף.

דווקא בימים אלה בהם כל המשק "מהדק את החגורה" יש חשיבות רבה לבחינת התשלומים הרבים המשולמים על ידי התעשיה."

ניתן לקבל העתק מפסק הדין בפניה ל- dtlaw@infospot.co.il


עורכי דין בתחום המשפט הסביבתי: