תחנת מעבר לפסולת בניין נסגרה בכוח
תחנת המעבר באזור התעשייה עטרות בירושלים נסגרה בכוח לאחר שהפרה צווי סגירה שניתנו על ידי המשרד להגנ"ס ובתי משפט. שער הכניסה רותך, החשמל נותק, כלי רכב הוחרמו ו-3 אנשים נעצרו
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 03/8/2021

המשרד להגנת הסביבה בשיתוף משטרת ישראל ועיריית ירושלים סגרו פיזית תחנת מעבר לפסולת בניין לאחר שהפרה את צו הסגירה שניתן לה בגין עבירות איכות הסביבה.

תחנת המעבר לא עמדה בתנאים הסביבתיים שניתנו לה ברישיון העסק וגרמה למפגעי אבק. הם יצרו סיכון לסביבה ולבריאות, בייחוד על רקע מיקומה של התחנה באזור התעשייה עטרות בירושלים, הידוע ברמות גבוהות במיוחד של חלקיקי אבק המזיקים לבריאות ובקרבתו לציבור גדול. כך לפי הודעת המשרד להגנ"ס.


כתבות רלוונטיות:

  1. בית המשפט אישר צו הפסקה לאתר פסולת, 06.5.2021
  2. צו סגירה זמני למפעלים באזור התעשייה עטרות, 08.6.2020
  3. זיהום אוויר חריג באזור התעשייה עטרות בירושלים19/4/2017
  4. עסקים נקנסו במסגרת מבצע אכיפה סביבתי בעטרות31/3/2019
  5. מידע נוסף על זיהום אוויר  infospot

במהלך הפשיטה 3 עובדים נעצרו על תקיפת שוטרים

בעקבות ההפרה המתמשכת של צו הסגירה שניתן לתחנת המעבר כבר בחודש אפריל, הוביל המשרד להגנת הסביבה מהלך לסגירה בפועל של העסק, בסיוע כוחות גדולים של משטרת ישראל ועיריית ירושלים.

במהלך המבצע, מספר עובדים באתר תקפו את השוטרים ו-3 מהם נעצרו. הפשיטה במקום כללה פינוי של כלים כבדים שפעלו בתחנה, לרבות באגר, שופל, משקל ומגרסה. כמו כן, נסגרו ורותכו דלתות משרדי התחנה ושער הכניסה וכן נותק החשמל לשם מניעת כל פעילות במקום.

החברה לא יצרה קירוי, לא התקינה מערכת לשטיפת גלגלי משאיות היוצאות מהתחנה וערימת הפסולת חצתה את גובה הגדרות בתחנה. כל זאת על אף שנערך לחברה שימוע. בעקבות כך הוצא לה צו סגירה באפריל 2021. הצו קיבל אישור של בית המשפט השלום ולאחר מכן תוקפו הוארך על ידי בית משפט המחוזי, אך כל זה לא עזר ומפעילי התחנה המשיכו לעבוד בה באופן לא חוקי.

ריכוזים גבוהים של מזהמי אוויר מסוכנים

אזור התעשייה עטרות נמצא במעקב ופיקוח של המשרד להגנ"ס בשנים האחרונות לאחר שזוהתה במקום בעיה של זיהום אוויר. עוד בשנת 2017 דיווח המשרד כי בבדיקות ניטור איכות אוויר שבוצעו באזור נמצאו ריכוזים גבוהים של חלקיקים נשימתיים [PM] החורגים מערכי ההתרעה של איכות האוויר, במשך עשרות ימים במהלך השנה.

בשנת 2020, נתוני תחנת הניטור המקומית הראו ריכוזים גבוהים מאוד של PM10 - חומר חלקיקי עדין מרחף. בעקבות כך המשרד להגנ"ס החליט לנקוט בצעדים שונים מול המפעלים שזוהו כמקורות האבק המרכזיים. אז אלה היו חברת מטמנות זמורה המנהלת תחנת מעבר ומיון פסולת מסוג עודפי עפר, וחברת תעשיות רדימיקס המפעילה מפעל לייצור בטון. שתי החברות נקראו לשימוע והוצבו בפניהן תנאים נוספים לקבלת רישיון עסק, ביניהם דרישה לקירוי מפעלי בטון ותחנות מעבר לפסולת בניין, אך הן הפרו את התנאים וקיבלו צו הפסקה מנהלי ל-30 יום.

התייחסויות

שוני גולדברגר, מנהל מחוז ירושלים של המשרד להגנת הסביבה: "בריאות הציבור עומדת בראש סדר העדיפויות של המשרד להגנת הסביבה, וכפי שהוכח בצעד זה, לא נהסס לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותנו ולמצות את הדין עם מי שפוגעים בציבור ובסביבה. אני מודה למשטרת ישראל ולעיריית ירושלים על שיתוף הפעולה המתמשך, ובמיוחד על פעולתם הנחושה במהלך סגירת התחנה. נפעל במלוא הכוח מול כל הגורמים היוצרים מפגעים סביבתיים ופועלים בניגוד לחוק"..


חברות לפינוי וטיפול בפסולת

חברה איש קשר טלפון דוא"ל
ורידיס ורידיס 072-3360696 Veridis@infospot.co.il
נגב אקולוגיה מאיה כהן 072-3712247 Negev@infospot.co.il
ק.מ.מ מחזור מאיר 072-3942967 Kmm@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>