365,000 ₪ קנס על שריפת פסולת בתחנת מעבר פיראטית
המשרד להגנ"ס הטיל עיצום כספי של כ-365 אלף ₪ על מפעילת תחנת מעבר פיראטית בדרום השרון בגין שריפת פסולת וגרימה לזיהום אוויר
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 13/9/2021

המשרד להגנת הסביבה הטיל עיצום כספי בגובה 365,680 ₪ על חברת טרקפאר שלדברי המשרד הפעילה תחנת מעבר פיראטית בדרום השרון ובה שרפה פסולת.

הקנס הוטל לאחר שהחברה נתפסה בעת מעשה במהלך סיור שערכו נציגי המשרד להגנ"ס באזור השרון. בסביבת האתר הפיראטי היתמר עשן שחור כתוצאה משריפת פסולת מעורבת, לרבות פסולת בניין, מתכות, יריעות ניילון, פלסטיק ועץ.

העבירות שבגינן קיבלה החברה עיצום כספי הן הבערת פסולת וגרימת זיהום אוויר חזק או בלתי סביר, בניגוד לחוק אוויר נקי ולתקנות למניעת מפגעים ומניעת זיהום אויר ומפגעי ריח בלתי סבירים מאתרים לסילוק פסולת.

החברה טוענת כי אין לה קשר לשריפת הפסולת המדוברת והגישה עתירה כנגד החלטת המשרד להגנ"ס להטיל עליה קנס. תגובת החברה המלאה מופיעה בהמשך הכתבה.


כתבות רלוונטיות:

  1. שריפה במתחם דלקים פיראטי הובילה למבצע אכיפה, 07.6.2021
  2. קנס של 1.1 מיליון ₪ לשני אתרי פסולת, 22.11.2020
  3. המפל"ס לשנת 202030.8.2021
  4. אכיפה כנגד אתר פסולת פיראטי ליד אשדוד, 01.11.2020
  5. מידע נוסף על פסולת | infospot

שריפות פסולת אחראיות למרבית פליטות החומרים המסרטנים

לפי דוח המפל"ס שפורסם לאחרונה ובו נתונים אודות פליטות מזהמים בישראל בשנת 2020, שריפת פסולת לא חוקית הייתה הגורם המרכזי לפליטת חומרים מסרטנים או חשודים כמסרטנים לאוויר. כך, שריפת פסולת עירונית היוותה 47% מהפליטות ושריפת פסולת חקלאית (המכילה פלסטיק) היוותה 15% מהן.

שריפות פסולת לא חוקיות נחשבות למכת מדינה וכוח האדם המצומצם של המשרד להגנת הסביבה מתקשה לבצע אכיפה נרחבת בתחום.

לפני כ-10 חודשים הצליחו מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד "לתפוס" בזמן אמת שתי תחנות מעבר לפסולת ששורפות פסולת וקנסה אותן בסכום כולל של 1.1 מיליון ₪.

התייחסויות

תגובת חברת טרקפאר: "חברת טרקפאר מחזיקה ברישיון עסק לגריסה ולעיבוד של מחצבים ומינרלים ופועלת בהתאם לכל התנאים והדרישות שקבע המשרד להגנת הסביבה ברישיון העסק שלה.

החברה כלל אינה מפעילה תחנת מעבר לפסולת או אתר לסילוק פסולת ואין לה כל זיקה או אחריות לשריפות הפסולת הנטענות. מדובר בלא יותר מאשר מיחזור מוכר, אם להשתמש דווקא בביטוי זה, של טענות שנבדקו בעבר ולא נמצא בהן דבר. 

טרקפאר שכרה את שירותיו של עו"ד קובי בר-לב, המתמחה בתחום איכות הסביבה ורישוי עסקים, והגישה עתירה מנהלית לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, כנגד ההחלטה להטיל עליה עיצום כספי, עתירה שתתברר בחודשים הקרובים. בעתירה נטען, בין היתר, כי הטלת העיצום הכספי התקבלה על ידי המשרד בחוסר סמכות, מבלי שגובשה קודם לכן תשתית ראייתית מספקת אודות אחריותה של החברה וכי היא נגועה בשיהוי קיצוני ובלתי סביר, פגמים המחייבים את ביטולה."


חברות לפינוי וטיפול בפסולת

חברה איש קשר טלפון דוא"ל
ורידיס ורידיס 072-3360696 Veridis@infospot.co.il
נגב אקולוגיה מאיה כהן 072-3712247 Negev@infospot.co.il
ק.מ.מ מחזור מאיר 072-3942967 Kmm@infospot.co.il
לאינדקס הספקים>>