המשרד להגנת הסביבה, מפרסם באיחור של יותר משנה, טיוטת צו המורה על דחיית מועד תחולת חוק הפיקדון על מכלי משקה גדולים 1.5) ליטר ומעלה), בגין אי עמידה ביעדי המיחזור לשנת 2016 זאת מאחר ולטענתו נדרש זמן התארגנות ממושך להקמת מערך פיקדון ומשום שהיבואנים והיצרנים עמדו ביעד האיסוף לשנת 2017 שעמד על 57%.
במשרד מדגישים כי היצרנים והיבואנים יצטרכו להמשיך ולפעול לעמידה ביעד האיסוף מדי שנה, ובמקרה של אי עמידה ביעד עשויות לחול הוראות החוק בעתיד.
נזכיר כי דוח הביקורת על נתוני האיסוף של מכלי משקה גדולים לשנת 2016, מצא כי שיעור האיסוף היה נמוך מהיעד והגיע לכ-51%, אך בטווח (55%–47%) המאפשר לשר להגנ"ס להפעיל את שיקול דעתו בנושא.
בהתאם לכך, לפני כחצי שנה, המשרד להגנת הסביבה פרסם טיוטת צו, עליו חתום השר להגנת הסביבה, שדחה את החלת הפיקדון על מכלי משקה גדולים. אך ככל הנראה המשרד לא הספיק לאשר את הצו בוועדת הכלכלה של הכנסת ולכן מפרסם כעת שוב, טיוטת צו מעודכן, שדוחה את החלת הפיקדון בגין אי עמידה ביעדים של 2016.
אגב, למי שלא זוכר, הושת קנס של 48 מיליון ₪ על יצרני המשקאות שעבדו עם אל"ה בשל החריגה מיעד האיסוף של 55% לשנת 2016.
כתבות רלוונטיות לנושא:
בנימוקיו לדחיית החלת החוק על מיכלי משקה גדולים בשל אי עמידה ביעד האיסוף לשנת 2016 מסביר אלקין כי גביית הפיקדון עבור מכלי משקה גדולים מחייבת היערכות משקית הכוללת: הקמת מנגנון כספי ייעודי לגביית הפיקדון על ידי היצרנים והיבואנים ובתי העסק, החזרת התשלומים בגינם והקמת הסדרים לאיסוף ושינוע מבתי העסק המוכרים את מכלי המשקה הגדולים, לצד שינוי בהסדרי האיסוף ברשויות המקומיות. היערכות שאינה אפשרית תוך 60 ימים ממועד פרסום הודעה על אי עמידה ביעד איסוף לשנת 2016, ולכן חייבה את דחיית התחולה של הוראות החוק.
בנוסף, בשנת 2017 עמדו היצרנים והיבואנים ביעד באיסוף, לכן בשלב זה אין הצדקה להחלת הוראות החוק על מכלי משקה גדולים, בשל אי העמידה ביעד האיסוף לשנת 2016. המשרד להגנ"ס מבהיר כי בהתאם לחוק יצטרכו היצרנים והיבואנים לעמוד ביעד האיסוף מדי שנה, ובמקרה של אי עמידה ביעד עשויות לחול הוראות החוק בעתיד.
ניתן להגיש הערות על טיוטת צו חוק הפיקדון עד ה-2 במאי באמצעות אתר קשרי ממשל.
----------
מסמכים רלוונטיים: