המשטרה הירוקה, משטרת ישראל וגורמים נוספים פשטו לפני שבועיים על תחנת מעבר לפסולת בשם גן אפרת, ליד טבריה, לאחר חקירה סמויה שכללה סיורים ומעקבים. 5 חשודים עוכבו לחקירה.
לפי החשד, הוטמנה במקום פסולת לא כחוק והופרו תנאים ברישיון העסק. כמו כן, פסולת גזם שקוצצה בשילוב פסולת גושית פונתה מתחנת המעבר לא כחוק והוטמנה באתר פיראטי שפועל ללא רישיון. מדובר בתחנת מעבר חדשה, שהחלה לפעול לפני כשנתיים, ומשרתת בין היתר את אשכול רשויות כנרת ועמקים.
במקרה אכיפה אחר שהתרחש החודש, המשטרה הירוקה ומשטרת ישראל פשטו על תחנת מעבר לפסולת בניין בהרצליה לאחר חקירה סמויה של המשרד להגנת הסביבה. לפי הודעת המשרד להגנ"ס, תחנת המעבר פעלה ללא רישיון עסק מתאים וללא רישיון להובלת פסולת ולפי החשד גרמה למפגעים סביבתיים. במהלך הפשיטה נעצר בעל העסק וחשוד נוסף ונתפסו 3 משאיות, שופל ושני בובקטים (מיני מעמיסים) ששימשו לביצוע העבירות. במסגרת איסוף הראיות תועדו, בין השאר, הבאה והשלכה של פסולת בניין על קרקע חשופה והיעדר מוחלט של תשתיות.
המשרד להגנת הסביבה מזהיר כי הטמנת הפסולת באופן פיראטי עלולה לגרום לשריפות ולזיהום קרקע. מלבד הנזק הסביבתי לקרקע, הטמנת הפסולת במשך תקופה ארוכה עלולה לחלחל ואף לזהם מקורות מים בקרבת האתר.
כתבות רלוונטיות:
רק לפני חודש, דיווחנו על מקרה אכיפה אחר של המשטרה הירוקה, כנגד חשוד בהשלכת אלפי צמיגים משומשים בשטח פתוח ליד חדרה. האירוע החל כאשר משה לבטון מאיגוד ערים לסביבה שרון כרמל איתר אלפי צמיגים משומשים באתר פיראטי על כביש 4, ליד חדרה. בעקבות כך פעל האיגוד בשיתוף משטרת ישראל והמשטרה הירוקה לאיסוף מודיעין אשר כלל תצפיות וסיורים.
לאחר שבועות אחדים נאסף די חומר על חשוד שנצפה בתצפיות משליך אלפי צמיגים פעמים רבות. במסגרת פעילות אכיפה נעצר החשוד ונתפסה המשאית שאיתה ביצע את העבירות. כעת נבחנת האפשרות להגיש נגדו כתב אישום, לצד חיובו לסלק את המפגע ולטפל בצמיגים.
על תחנת המעבר בגן אפרת:
עבד מאחמיד, מנהל (בפועל) במשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה: "הטמנת פסולת שלא כחוק מהווה הפרה משמעותית ומפגעים סביבתיים משמעותיים. המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה תמשיך לפעול בשיתוף הגורמים הרלוונטיים למיגור עבריינות סביבתית בנושאים אלו ולמיצוי הדין עם כלל הגורמים המעורבים במקרה".
על תחנת המעבר בהרצליה:
אלי פרא, מְרכז צוות מחוז תל אביב במשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה: "בתום הליך חקירה סמויה שביצענו על תחנת המעבר, יצאנו לפעילות אכיפה ועצרנו את פעילות תחנת המעבר, אשר גרמה למפגעים סביבתיים רבים. נמשיך לפעול בשיתוף כל גופי האכיפה במטרה לשמור על הסביבה ובריאות הציבור".
חברות לפינוי וטיפול בפסולת
חברה | איש קשר | טלפון | דוא"ל |
---|---|---|---|
ורידיס | ורידיס | 072-3360696 | Veridis@infospot.co.il |
נגב אקולוגיה | מאיה כהן | 072-3712247 | Negev@infospot.co.il |
ק.מ.מ מחזור | מאיר | 072-3942967 | Kmm@infospot.co.il |
טלאור כראדי | הילה לישע | 072-3972028 | Talork@infospot.co.il |
קומפוסטאור | ליאת גרוס | 072-3719906 | compost@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |