קול קורא להקמת מרכז חדשנות בפריפריה בתחום האקלים
רשות החדשנות פרסמה קול קורא עם תקציב כולל של 75 מיליון ₪ להקמת 5 מרכזי חדשנות טכנולוגית
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 21/6/2023

רשות החדשנות פרסמה לאחרונה קול קורא להקמת 5 מרכזי חדשנות שנועדו לתמרץ יזמות ותעסוקת הייטק בפריפריה. אחד ממרכזי החדשנות אמור להתמקד בתחום האקלים והוא יזכה, כמו כל אחד מהמרכזים האחרים, בתקציב של 2 מיליון ₪ לשנה. התקציב הכולל של הקול הקורא הוא 75 מיליון ₪. אם הצעה של מגיש תכלול גם פעילות לקידום ולעידוד תעסוקה, הזכיין יזכה בסכום נוסף של עד 1 מיליון ₪ לשנה.

הקול הקורא הוא פרי שיתוף פעולה של רשות החדשנות ושל 6 משרדי ממשלה, ביניהם המשרד להגנת הסביבה.

ניתן להגיש הצעות עד לתאריך 30.8.2023.


כתבות רלוונטיות:

  1. 10 מיליון ₪ להכשרת עובדים לטכנולוגיות מתקדמות, 19.3.2023
  2. קק"ל תממן מיזמים סביבתיים בתחום האקלים, 13.2.2023
  3. 32 מיליון ₪ להיערכות רשויות מקומיות לשינוי אקלים, 05.1.2023
  4. כך תכינו תוכנית היערכות למשבר האקלים, 20.1.2022
  5. חדש: איפוס אנרגיה ברשויות מקומיות, 08.5.2022
  6. מידע נוסף על שינוי אקלים |  

מי יכול להגיש הצעה לקול הקורא?

הגורמים שרשאים להגיש הצעה הם תאגידים ישראליים, בין שהם פועלים למטרת רווח ובין שלא למטרת רווח.

הזוכים יקבלו זיכיון להפעלת מרכזי החדשנות לתקופה של 5 שנים.

הקול הקורא נועד לקדם חדשנות טכנולוגית ויזמות בתחומים נבחרים ולספק מעטפת עסקית ומקצועית תומכת למיזמים בעלי חדשנות טכנולוגית.

אמות המידה לבחירת הזוכים בקול הקורא

רשות החדשנות מגדירה אמות מידה שלפיהן יוערכו וידורגו ההצעות שהיא תקבל:

  • התוכנית העסקית של המציע (20%) - ההיקף, האיכות והישימות של התוכנית. עדיפות תינתן בין השאר לתוכנית שתיתן מענה לכל שלבי היזמות (עזרה ביצירת רעיונות, קידום מיזמים, גיוס השקעה), וכן לתוכנית שתציע מפגשי חשיפה עם יזמים מובילים, לתוכנית שתנגיש תשתיות להתנסות ועוד.
  • ההיקף והאיכות של ניסיון המציע (20%)
  • הערך המוסף של המציע (20%)
  • הצוות המוצע (20%)
  • מקורות המימון (10%)
  • התרשמות כללית (10%)
  • בונוס של עד 10% להצעות שיכילו תוכניות לקידום ולעידוד תעסוקה במקצועות טכנולוגיים ושילובם בתעשיית ההייטק

מיליונים למימון הכשרות

ההשקעה בהקמת מרכז חדשנות שיעסוק באקלים מצטרפת להשקעות נוספות שרשות החדשנות והמשרד להגנת הסביבה ביצעו בשנים האחרונות לשם קידום חברות טכנולוגיה בתחום הקליימטק – אקלים.

במרץ האחרון פרסמנו כי רשות החדשנות פרסמה קול קורא של 10 מיליון ₪ למימון הכשרות בתחומי האקלימטק, הפודטק, הביוקונברג'נס, הבינה המלאכותית והקוואנטום. הדגש הושם אז על הגדלת ההון האנושי בתחומים שנחשבים לטכנולוגיות העתיד.

במסגרת הקול הקורא רשות החדשנות הזמינה תאגידים להגיש בקשות לתמיכה בתוכניות חדשניות ופורצות דרך בתחומים טכנולוגיים עם פוטנציאל גבוה להגדלת מספר המועסקים בחברות המבצעות מחקר ופיתוח. אחת התוכניות שהוצגה כאפשרות הייתה תוכנית להרחבת המודעות והידע על טכנולוגיות המסייעות להפחתת השפעה על שינויי אקלים או על עמידות להשפעות שינויי אקלים, שיובילו למעבר לתעשייה נקייה ועמידה לאקלים במסגרת התעשייה הקיימת.

התייחסויות

עידית סילמן, השרה להגנת הסביבה: "ההתמודדות עם משבר האקלים מהווה אתגר גלובלי אבל גם הזדמנות כלכלית אדירה לישראל. הקמת מרכז חדשנות בפריפריה, שיעסוק בהתמודדות עם אתגרי אקלים ומדבר תוך קידום טכנולוגיות ישראליות. התמיכה שאנחנו מפרסמים היום היא בשורה אמיתית לפריפריה הישראלית ומגיע בהמשך לפעילות הענפה של המשרד להגנת הסביבה ורשות החדשנות לקידום האקוסיסטם של טכנולוגיות אקלים חדשניות ישראליות לאורך שרשרת הערך הטכנולוגי והפעם בדגש על שלב ההנבטה. אני שמחה להיות חלק משיתוף פעולה מיוחד זה, בין רשות החדשנות למשרדי ממשלה מובילים".

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "פעילות ההייטק בישראל מרוכזת ברובה במרכז הארץ ובתחומי פעילות מוטי תוכנה (תוכנות ארגוניות, סייבר, פינטק וכו'). רשות החדשנות מובילה אסטרטגיה לגיוון ההייטק מבחינה תחומית, גיאוגרפית ודמוגרפית. לפריפריה הגיאוגרפית והדמוגרפית נכסים רבים אותם ניתן למנף לטובת הגיוון של ההייטק הישראלי וזו מטרת המהלך של הקמת מרכזי החדשנות באזורים אלו. פיתוח ההייטק בפריפריה יחזק גם אותה וגם את ההייטק הישראלי כולו".

---

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה