האיחוד האירופי ממשיך לפעול כנגד חומרים מזהמים אורגנים לא פריקים POP's - Persistent Organic Pollutants ובמסגרת זו פרסם פנייה להתייעצות עם הציבור בנוגע לעדכון מדיניות ליישום אמנת שטוקהולם. כמו כן, לאחרונה פורסם מחקר חדש המעלה חשש שגם קבוצת חומרים המשמשים כתחליף ל POP's שנאסרו לשימוש, מזיקים לבריאות הציבור.
כתבות רלוונטיות לנושא:
האיחוד האירופאי פרסם התייעצות עם הציבור לגבי מדיניות היישום של אמנת שטוקהולם. ההתייעצות פתוחה עד ל 11 לנובמבר. קישור להתייעצות של האיחוד האירופאי.
אמנת שטוקהולם עוסקת בהגבלות על מזהמים אורגניים לא פריקים POP's הפוגעים בבריאות האדם והסביבה. החתומים על אמנת שטוקהולם, 182 מדינות, מחויבים לנקוט באמצעים לאיסור או הפחתת שחרורם של כ- 30 חומרי POPs לסביבה. ישראל חתמה על האמנה במאי 2001.
מחקר חדש העלה חששות לגבי PFO4DA, המשמש כתחליף לחומר אורגני שאינו פריק (POP) המכונה PFOA שהיה בעבר בשימוש נפוץ אך השימוש בו מוגבל באמצעות אמנת שטוקהולם לאחר שהתגלה שהוא מזיק לבריאות.
כעת, חוששים החוקרים, גם החומר החלופי עלול להיות מסוכן לבריאות הציבור היות והוא התגלה כגורם לסרטן הכבד בעכברי מעבדה, במחקר חדש שנעשה בסין.
החומר החלופי שעד היום מותר לשימוש PFO4DA, משמש בייצור פלסטיק, ציפויי כלי בישול, תעשיית הטקסטיל, אריזת סוללות ומוצרים רפואיים.
על רקע הממצאים, החוקרים מציעים לבחון מחדש את ההגבלות על השימוש ב PFO4DA ולהמשיך את עבודות המחקר.
-----
מסמכים רלוונטיים: