מנתוני המשרד להגנת הסביבה עולה כי בשבוע האחרון (15 עד 23 במארס) חלה עלייה של 14% בכמות הפסולת הביתית שנקלטה במטמנות (81,000 טון פסולת), כאשר מרבית העלייה (10%) התרחשה ביחס לשבוע הקודם.
נתונים אלה מתבססים על דיווחים מ־80% ממטמנות הפסולת בישראל כפי שהם מדווחים במערכת ממוחשבת של המשרד להגנת הסביבה. עיקר העלייה נרשמה במטמנת "אפעה" שבמועצה האזורית תמר, המהווה את המטמנה הגדולה בישראל ואשר קולטת כ 4,000 טון פסולת ביום.
תרשים: עלייה בכמות הפסולת הביתית [טון לשבוע]
כתבות רלוונטיות לנושא:
המשרד להגנת הסביבה מסביר כי מדי שנה נרשמת עלייה בהיקפי ייצור הפסולת הביתית לקראת חג הפסח. השנה, ייתכן שסיבת העלייה בכמות הפסולת נעוצה גם בהתפשטות נגיף הקורונה, ובהוראות המחייבות את הציבור להסתגר בבתים כדי לעצור את תהליך ההדבקה.
שרותי האיסוף והטיפול בפסולת הינם שרות חיוני ולכן גם בתקופה זו ממשיך מערך האיסוף, הפינוי והטיפול בפסולת העירונית לפעול כרגיל, לרבות הפסולת המופרדת לצרכי מיחזור. המשרד להגנ"ס קורא לאזרחים במיוחד בתקופה זו לנסות ולצמצם את היקפי הפסולת ולהמשיך בהפרדתה לפחי המיחזור הייעודיים.
במידה ועשיתם שימוש בציוד מיגון כמו כפפות או מסכות להגנה וצמצום חשיפה מפני נגיף הקורונה, במשרד להגנת הסביבה מבהירים כי על פי הנחיות משרד הבריאות, אם מדובר בפסולת שמקורה בחולים מאומתים בקורונה או באזרחים הנמצאים בבידוד, כמו גם מבתי חולים או ממתחמים ששוהים בהם אזרחים אלו – יש לאסוף פסולת זו בשקית ייעודית ולסגור את השקית היטב לפני השלכתה לפח הירוק. מבחינת שאר הציבור, אפשר להשליך בפחים הרגילים בלא הנחיות מיוחדות.
חברות לפינוי וטיפול בפסולת
חברה | איש קשר | טלפון | דוא"ל |
---|---|---|---|
ורידיס | ורידיס | 072-3360696 | Veridis@infospot.co.il |
נגב אקולוגיה | מאיה כהן | 072-3712247 | Negev@infospot.co.il |
ק.מ.מ מחזור | מאיר | 072-3942967 | Kmm@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |