חברת רא"מ פרסמה פרק מרכזי בתסקיר ההשפעה על הסביבה שהיא מכינה כחלק מרצונה לקבל אישור להקים מפעל בדרום הארץ להפקת נפט וחשמל מעיבוד פצלי שמן ופסולת פלסטיק.
הפרק שפורסם כעת הוא "ניתוח מעגל מחזור החיים" (LCA Life Cycle Assessment) ולפי פרסומי רא"מ הוא מציג תוצאות סביבתיות טובות, לפיהן המפעל החדש יתרום להפחתת פליטת גזי החממה וזיהום האוויר במדינה, בהשוואה לתרחישים אחרים.
הניתוח בחן את כמות פליטות המזהמים וגזי החממה שייפלטו לאוויר בתרחיש של הקמת המפעל והשווה אותם לכמות הפליטות שייפלטו בכדי לייצר את אותם תוצרים אך במצב הקיים כיום במשק, כלומר ללא המפעל. ההשוואה הנ"ל נערכה בשני מצבים של תמהיל דלקים: נוכחי, ועתידי.
ניתוח נוסף בחן את ההשפעה שתהיה להקמת המפעל על הטיפול בפסולת, ייבוא נפט גולמי וצריכתו, וכן ייצור ושינוע חומרי גלם כיום.
לפני כשנתיים הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז דרום אישרה לחברת רא"מ לבצע תסקיר השפעה על הסביבה, שכולל פרק LCA, כחלק מהבקשה לקבלת היתר להקמת המפעל. זאת בניגוד לעמדת המשרד להגנת הסביבה והארגונים הירוקים, שהסבירו כי הסיכוי של הפרויקט לקום נמוך משום שהוא אינו תואם את יעדי האקלים ומדיניות הפסולת של ישראל. ועדת התכנון הסכימה לאפשר לחברה לבצע את התסקיר, ורק לאחר מכן לקיים דיון על האפשרות להקים את במפעל.
כתבות רלוונטיות:
כאמור הניתוח בוצע בשני מצבים של תמהיל דלקים:
לפי התוצאות של ניתוח ה LCA שפרסמה החברה, הקמת המפעל והפעלתו לאורך שנות הרישיון תסייע לצמצם פליטות