קנס של 825,000 ₪ בגין זיהום אוויר משריפת פסולת
המשרד להגנ"ס הטיל על אתר פסולת מזרחית לקריית אתא עיצום כספי גבוה בשל שורה של מפגעים סביבתיים ובינהם שריפת פסולת לא חוקית שגרמה לזיהום אוויר
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 15/1/2020

צוותי פיקוח של המשרד להגנת הסביבה זיהו עשן מיתמר לגובה רב מכמה מוקדים, מזרחית לקריית אתא ולשפרעם, לצד ריח חזק של פסולת ופלסטיק שרוף. 

לאחר בדיקות וסיור באזור, איתרו מפקחי המשטרה הירוקה וצוותי פיקוח ממחוז צפון במשרד להגנ"ס את מקור העשן והריח מאתר לסילוק פסולת הנמצא בכפר מנדא, הנקרא מ.א. זערורה. בשטח האתר נצפו פסולת אורגנית הכוללת פסולת ביתית עירונית, גזם, פגרים, וכן פסולת בניין המכילה אריזות פלסטיק וקרטונים.

הפסולת נראתה מפוזרת בכל שטח האתר, וניכר כי אינה נאספת או מטופלת כנדרש על פי חוק. באתר נמצאו ליקויים נוספים, בהם: העדר גדר היקפית למניעת כניסה ויציאה, חוסר שילוט באתר, שער כניסה פתוח ולא מאויש בשומר. המפקחים במקום אף צפו בפסולת אשר עפה משטח האתר ומזהמת את כל האזור.

נוכח רמת המפגעים בשטח ביצעו מפקחי המשטרה הירוקה פעילות מעקב נרחבת, אשר כללה סדרת סיורים ותיעוד המפגעים באתר זה.


כתבות רלוונטיות:

  1. לחייב את סאג'ור להפסיק את שריפת הפסולת הפיראטית, 06.06.2019
  2. הסדרת הטיפול בפסולת בישובים הערביים, 05.12.2019
  3. פשיטה על בתי 13 חשודים בהשלכת פסולת בניין, 26.09.2019
  4. 9.25 מיליון ₪ לרשויות בצפון לטיפול בפסולת, 18.11.2019
  5. מידע נוסף על פסולת | infospot

עיצום כספי בגין זיהום אוויר משריפת פסולת

בעקבות הפעילות והממצאים החמורים שנצפו בשטח, החליט המשרד להגנת הסביבה לבצע הליך של הטלת עיצום כספי. בתום ההליך, המשרד שלח לבעל האתר דרישת תשלום בסך 825,300 שקל, שעליה חתום ד"ר צור גלין, מנהל אגף איכות אוויר במשרד להגנת הסביבה, לפי העילות הקבועות בחוק, בגין זיהום אוויר חזק וההפרות שנמצאו.

המשרד להגנת הסביבה ימשיך באכיפה אינטנסיבית וישתמש בכל אמצעי האכיפה העומדים ברשותו כדי לשמור על הסביבה ולמנוע מפגעים מזהמים.

התייחסויות

תגובת עמותת אזרחים למען הסביבה: ״מדובר בצעד משמעותי בכיוון הרתעת רשויות ומפעילים של אתרי פסולת לא חוקיים. למעלה מ 90% מתחנות המעבר לאיסוף פסולת בישובים הערביים פועלות ללא רישיון וכבר שנים שאנחנו מתריעים על כך בפני המשרד להגנת הסביבה שנתן יד להמשך ההתנהלות הנ״ל וכמעט ולא הפעיל את הסמכויות שלו בעניין.

עמותת אל״ס היתה הגוף היחידי שתבע את הרשויות האלה בבתי המשפט על ניהול תחנות מעבר לא חוקיות ועל חוסר הטיפול בנושא הפסולת העירונית ובזכות כך הרבה תחנות לא חוקיות נסגרו בשנים האחרונות.

גם בעניין קלנסווה וכפר מנדא פנינו בשנה האחרונה בהתראות וטוב לראות שאחרי שנים של ביקורת ולחץ ציבורי, המשרד הפנים סוף סוף את משמעות התפקיד שלו כגוף מפקח, והתחיל להפעיל את הסמכויות שלו נגד אתרי הפסולת עצמם ונגד רשויות שלא ניהלו את נושא הפסולת העירונית בצורה טובה ובכך חשפו את התושבים שלהן למפגעים קשים ומנעו מהם שירות בסיס שעל הרשות לספק, ואנחנו מקווים שההליכים ימוצו עד הסוף."

נדגיש שגם עיריית קלנסווה וגם מועצת כפר מנדא לא ניצלו את רוב התקציב שהוקצה להן לניקוי מפגעי פסולת בשנים 2016-2019 (קלנסווה ניצלה 22% ומנדט ניצלה כ 30%)."


ספקים מומלצים לטיפול בזיהום אוויר: