תחנת מיון חדשה לפסולת אריזות בדרום הארץ
תאגיד מיחזור האריזות תמיר מבקש להפעיל תחנת מיון חדשה לפסולת אריזות בדרום הארץ, שתקלוט 8,400 טון פסולת בשנה, ותמיין אותה לפי סוג החומר: פלסטיק, מתכת ועוד
  • מאת: מערכת infospot
  • פורסם בתאריך: 08/9/2024

תאגיד מיחזור האריזות תמיר פרסם בקשה לקבלת מידע להפעלת תחנת מיון פסולת אריזות שתיתן מענה לאזור דרום הארץ. כיום תמיר עובד עם 3 תחנות מיון לפסולת אריזות: תחנה של ורידיס בעפולה, תחנה של קממ בראשל"צ (שעד היום נתנה מענה גם לאזור הדרום), ותחנת מיון קטנה יותר באילת.

תחנות המיון של פסולת אריזות ממיינות את הפסולת שנאספת בפחים הכתומים, לפי סוג החומר, בעיקר פלסטיק ומתכת מסוגים שונים, שלאחר מכן מועברים למפעלי מיחזור בארץ או בחו"ל.

זה המקום להזכיר, כי לפני 3 חודשים, דיווחנו כי ק.מ.מ תקים תחנת מיון חדשה לפסולת אריזות בחירייה, במקום תחנת המיון שפועלת כיום בראשל"צ.

קישור למסמך הבקשה לקבלת מידע, מופיע בתחתית הכתבה.


כתבות רלוונטיות:

  1. קנסות ל- 384 יצרנים ויבואנים שלא מיישמים את חוק האריזות, 22.08.2024
  2. ועדה בינמשרדית: לפתוח את ענף פסולת אריזות לתחרות, 22.7.2024
  3. הקמת מתקן למיון פסולת אריזות בחירייה, 04.06.2024
  4. המלחמה לא פגעה ביישום חוק פסולת אריזות, 7.3.2024
  5. למידע נוסף על פסולת אריזות | infospot

מאפייני תחנת המיון: קיבולת, מיקום, סוג המיון, לוחות זמנים

בתמיר מעריכים כי תחנת המיון החדשה בדרום תקלוט כ- 8,400 טון פסולת אריזות בשנה. התחנה תצטרך למיין את הפסולת לזרמים הבאים: קרטון, קרטוני משקה, מתכת, פלסטיק מסוג ניילון LDPE, HDPE, PP, PET, מיקס פלסטיק. הגודל המינימלי למיון לסוג חומר הינו 4 ס"מ, ועל התחנה להיות ערוכה למיון זרם נוסף של פלסטיק מסוג PS.

התחנה צריכה להיות ברדיוס של 30 ק"מ מבאר שבע על מנת לתת מענה לעיר באר שבע, וישובי הדרום.

התחנה אמורה להתחיל לפעול באוקטובר 2025, ולמשך תקופה של לפחות 7 שנים.

גידול בכמות פסולת האריזות שנאספת ממשקי הבית

בתמיר לא מציינים את הסיבות להפעלת תחנת מיון חדשה עבור אזור הדרום, אך סביר להניח שמדובר על שילוב של 2 סיבות. מצד אחד צמצום מרחקי השינוע – מתקן בדרום במקום לשנע את פסולת האריזות למתקן המיון בראשל"צ, שבקרוב יעבור קצת יותר צפונה לחירייה. מצד שני גידול בכמות הפחים הכתומים שפרושים ברשויות המקומיות, שגורם לגידול בכמות פסולת האריזות שנאספת ממשקי הבית.

לפי דוח של המשרד להגנ"ס אותו הצגנו לפני שנה, רק כ-20% מפסולת האריזות שתמיר אוסף וממחזר, היא מהמגזר הביתי (פחים כתומים). כלומר, מרבית פסולת האריזות, כ-80%, נאספת מהמגזר העסקי שמחויבים בפינוי עצמי של פסולת, ורובם מפרידים את פסולת האריזות במקור כדי שקבלן הפינוי ישקלל זאת בעלות הפינוי.

נזכיר כי בתנאי ההכרה האחרונים שהמשרד להגנ"ס הגדיר לתמיר, ניתן דגש על הרחבת פריסת הפחים הכתומים, עם יעד של 90% ממשקי הבית בישראל עד שנת 2025. היעד נדחה בשנה בגלל המלחמה, לשנת 2026. ככל שפורסים יותר פחים כתומים, נאספת יותר פסולת אריזות ממשקי הבית, וזו פסולת שצריכה לעבור מיון.

------

מסמכים רלוונטיים:

להמשך קריאת הכתבה המלאה