במסגרת כנס סביבה 2050 שהתקיים לאחרונה השתתפו נציגי החברות H&M וטיוטה ושיתפו את הצופים בצעדים ובתוכניות הסביבתיות בהן נוקטות החברות. אורחת כבוד נוספת בכנס הייתה הנציגה של איחוד האמירויות, אשר הרחיבה על המדיניות והפעילות של מדינתה בתחום הסביבתי.
הנדריק אלפן, נציג H&M, סיפר כי החברה פועלת ב-3 נתיבים כדי להפוך לסביבתית יותר: מעבר לייצור בגדים מחומרים סביבתיים ומקיימים יותר, השקת קולקציות בגדים מחומרים ממוחזרים והשקעה במודלי צריכה אחרים כגון השכרת בגדים.
נציגת חברת טויוטה, מוניקה פרז לובו, דיברה על השקעת החברה בפיתוח תאי דלק מבוססי מימן, לצד פיתוח רכבים חשמליים סביבתיים ויעילים.
מזכ"לית הסוכנות לאיכות הסביבה של איחוד האמוריות, ד"ר שייקה סאלם אל דהרי, סקרה את צעדי מדינתה בתחום הסביבתי, החל מחינוך סביבתי וכלה בפיקוח.
כתבות רלוונטיות:
ראש מחלקת קיימות ומעורבות חברתית בחברת האופנה H&M, הנדריק אלפן, דיבר על 3 נתיבים שבהם החברה צועדת כדי לצמצם את הפליטות שלה ואת השימוש במשאבי טבע: מעבר לייצור בגדים מחומרים סביבתיים ומקיימים יותר, השקת קולקציות בגדים מחומרים ממוחזרים והשקעה בתהליכי צריכה אחרים כגון השכרת בגדים.
סרטון: הנדריק אלפן H&M בכנס סביבה 2050
באשר לייצור בגדים מחומרים מקיימים יותר, החברה הציבה יעד לפיו עד שנת 2030 היא תשתמש רק בחומרים מקיימים לייצור הבגדים. כיום היא עומדת על 57% שימוש בחומרים מקיימים. היא עברה למשל לשימוש בפוליאסטר ממוחזר במקום פוליאסטר רגיל.
כמו כן, היא משתמשת בסוגי כותנה ידידותיים יותר לסביבה. לדברי אלפן, כותנה היא החומר החשוב ביותר לחברה ויש לו השפעות סביבתיות רבות ולכן הושם דגש על חיפוש חלופות מקיימות יותר עבורו.
אלפן הוסיף כי החברה משקיעה בקרן בשם "שינוי גלובלי" שמטרתה לקדם ולפתח מיזמים חדשניים בתחום החומרים. כחלק מכך, חברת "אלגה לייף" הישראלית, המייצרת סיבים מבוססי תאית שעשויים מאצות, זכתה לתמיכת הקרן משום שהחומר שהציעה זמין, לא צריך לגדול בחווה ולתפוס שטחי אדמה ואינו מצריך שימוש בדשנים.
באשר לייצור בגדים מחומרים ממוחזרים, אלפן אמר כי ב-2020 השיקה H&M את הקולקציות המסחריות הראשונות שעשויות ממאה אחוז חומרים ממוחזרים מבדים שהיו בעבר בגדים. החברה מקווה שכל הקולקציות העתידיות שלה יורכבו מחומרים ממוחזרים ולשם כך התחילה לאסוף בגדים משומשים בחנויות שלה.
סרטון: בגדים ממוחזרים H&M
לדברי אלפן, החברה פועלת גם להאריך את החיים של כל בגד, כך שייעשה בו שימוש ארוך ככל הניתן. על מנת ליצור מודל שיהיה כלכלי, החברה מנסה מודלים עסקיים מגוונים, ביניהם השכרת בגדים, דמי מנוי על בגדים ועוד.
החברה הציבה יעדים ברורים להפחתת הפליטות המשפיעות על האקלים: היעד שלה לשנת 2030 הוא שההשפעה הסביבתית שלה על האקלים תהיה ניטרלית. עד לשנת 2040 החברה מתחייבת שהשפעתה הסביבתית על האקלים תהיה חיובית. באופן מעשי, מטרת החברה היא להפחית את הפליטות שלה ב-59% פר מוצר, בין היתר על די מעבר לאנרגיות מתחדשות בשרשרת האספקה ובמפעלים שמייצרים את מוצרי החברה במדינות מתפתחות.
מנהלת קיימות ואחריות תאגידית של חברת הרכב טויוטה (באירופה), מוניקה פרז לובו, הסבירה כי החברה פועלת במספר נתיבים: השקעה בתשתית ירוקה להפצת דלק מימני, פיתוח רשת טעינה לרכבים חשמליים והמשך הפצת הרכבים ההיברידיים.
סרטון: מוניקה פרז לובו מטויוטה בסביבה 2050
לדברי פרז לובו, השקעה בתשתית, הן של רשת של תדלוק מימן והן של טעינה חשמלית – היא העיקר. היא זאת שתוביל להצלחה או לכישלון של תרומת תעשיית הרכב החשמלי להשגת יעדי האקלים.
היא הוסיפה כי כיום לטיוטה יש טכנולוגיה היברידית אשר מפחיתה את הפליטות בלמעלה מ-30% בהשוואה לבנזין, ללא צורך בתשתית מיוחדת. על כן, האסטרטגיה של החברה היא להמשיך להוביל במכירת רכבים היברידיים, שבזכותם החברה יורדת מתחת לרף יעדי הפליטה המחמירים של האיחוד האירופי, ובו זמנית לקדם את פיתוחן של תשתית טעינה ותשתית להפצת מימן.
פרץ לובו הדגישה כי יש חשיבות לקידום שני הנתיבים, שכן הסתמכות על חשמל בלבד אינה מספיקה בשל האספקה הבלתי שוטפת של אנרגיה מתחדשת בטבע. לדבריה, "יש אזורים בעולם שבהם יימצא שפע רב יותר של אנרגיה מתחדשת. ניתן לשנע את האנרגיה המתחדשת הזאת מאזור לאזור כשמאחסנים אותה בקלות במימן. מעבר לכך, יש יישומים ומגזרים שבהם קשה מאוד להפחית פליטות פחמן וחשמל או בטריות אינם פתרון. לכן מימן בהחלט נכנס לתמונה".
פרץ לובו אף דיברה על התועלת של מימן לכלי הרכב הכבדים, אשר מאופיינים במטען כבד, טווח נסיעה ארוך ופעילות ממושכת. לדבריה, "המימן יספק את התועלת של אפס פליטות עם תדלוק מהיר מאוד וכך אפשר להימנע מהשבתה לזמן ארוך כפי שיידרש בחלופה של שימוש בסוללה חשמלית. כלי הרכב הגדולים האלה גם ימלאו תפקיד חשוב בקיימות של תשתיות. כלומר היתרונות ברורים. לכן אנחנו מצפים שהמכירות שלנו בעולם של מערכות תאי דלק יגדלו פי עשרה בטווח הקצר וזאת הסיבה שהגברנו דרמטית את קיבולת הייצור שלנו".
מזכ"לית הסוכנות לאיכות הסביבה של איחוד האמוריות, ד"ר שייחה סאלם אל דהרי, סקרה את צעדי מדינתה בתחום הסביבתי, החל מחינוך סביבתי וכלה בפיקוח.
סרטון: ד"ר אל דהרי סוכנות הגנ"ס של אבו דאבי
לדבריה, הסוכנות הסביבתית של אבו דאבי אספה נתונים על הסביבה במשך 25 שנה, בין היתר על איכות האוויר, מי תהום וקרקעות. בהתאם למסקנות שעלו מהנתונים ניטעו 3 מיליון מנגרובים להתמודדות עם הצפות בסופות וכדי לקלוט פחמן.
אל דהרי הוסיפה כי בהקשר של שינוי אקלים, הסוכנות לאיכות הסביבה מזהה אזורים בסכנה מעליית מפלס הים ופועלת לבנות הגנות ימיות ולהיערך למחסור במים על ידי בניית מאגרי חירום. כמו כן, הסוכנות מפתחת גם שיטות השקיה חדשניות כדי לאפשר למקורות מים נדירים להגיע רחוק יותר, דואגת להפחתת כמות המים ביערנות ב-28% בשנה ולהגברת היעילות בחקלאות ב-45%.
באשר לפיקוח על קידוח בארות מים ועל פעילות תעשייתית, אל דהרי ציינה כי מדי שנה מתקיימות כ-1,200 ביקורות על ידי פקחים סביבתיים, כפול ממספרן משנת 2013.
הדברים נאמרו בכנס 'סביבה 2050' ביוזמת משרד תדמור לוי ושות', החברה לשרותי איכות הסביבה, ובני מורן הפקות
חברות לפינוי וטיפול בפסולת
חברה | איש קשר | טלפון | דוא"ל |
---|---|---|---|
ורידיס | ורידיס | 072-3360696 | Veridis@infospot.co.il |
נגב אקולוגיה | מאיה כהן | 072-3712247 | Negev@infospot.co.il |
ק.מ.מ מחזור | מאיר | 072-3942967 | Kmm@infospot.co.il |
לאינדקס הספקים>> |